zondag 10 november 2013

Prut

Het zit niet altijd mee, maar dat is relatief: Gisteren reed ik met Gert Vonk helemaal naar Haren om de Witbandkruisbek en de Grote Kruisbek te zien. Dat lukte gedeeltelijk (wel de Witband gezien, nieuw voor ons beide) maar verder kwam er niet veel meer in beeld. En een foto lukte al helemaal niet. De groep is heel vliegerig, mede veroorzaakt door een stel rovers boven de bomen. Geluk: het was -in tegenstelling tot in het midden van het land- tot een uur of vijf heerlijk zonnig weer! Al hadden laarzen geholpen tegen de natte voeten.

Vanmorgen jaag ik achter de melding van de familie Van Der Meer aan: Sneeuwgorzen bij de Natuurplas Breedveld. Samen met de hond loop ik een rondje waarbij de twee Sneeuwgorzen kort in beeld komen maar ook snel verdwijnen. Je kunt ze maar op je lijst hebben, toch ga ik later vandaag nog wel even kijken voor de foto….. (wie weet, wordt vervolgd). Een groepje Ringmussen werkt beter mee.

Voordeel: het is tussen de buien in schitterend herfstweer met meerdere regenbogen die uit de plas lijken op te rijzen. De Torenvalken, die eigenlijk mijn zoektocht frustreren, komen lekker in beeld voor de regenboog terwijl ze mij scherp in de gaten houden.

VERVOLG
Vanmiddag is het weer erg prima, en dus begeef ik mij tussen de vele wandelaars om toch de Sneeuwgors op de plaat te zetten. Niet alleen: Rick Schonewille, Martijn de Jonge, Hans Russer, Gert Vonk, Sander Haak en Herman van de Klis zijn er ook. Het is dan ook een bijzondere soort in de regio.   En gelukkig komt één van de gorzen op enige afstand prima in beeld, de ander zien we alleen kort vliegen. Dus: soort rond, foto rond, blog af. Klaar voor vandaag!

Eerst ver weg in de schaduwSteeds dichterbij in het zonnetje: Sneeuwgors in Woerden
En een late overvliegende Bruine Kiekendief als extratje


4 opmerkingen:

Huib zei

Mooi resultaat, nieuwe soorten en een bijzonder vogeltje om de hoek.
maar de foto van de regenboog is ook geslaagd.
groeten Huib

Maria zei

Als ik niet in Twente had gezeten zondag, was ik zeker naar de Breeveldse plas gekomen, wat een regiosoort die sneeuwgorzen!!!!
Top dat je de witband hebt gevonden. De regenboogfoto's zijn schitterend.
Groetjes
Maria

Marianne De Vogelkijker zei

Ja ja, een keiharde soort voor het SHP! De foto's van de regenboog stelen de show, en met een torenvalkje, dat is toch DE vogel die jij altijd op de foto zet, ongeacht wat?! Gaaf hoor!

Marianne

PW Fotografie zei

Zo is het: een vogelaarsdag is niet af zonder Torenvalkje!