maandag 25 november 2013

Avondje uit

Gisteravond:
Na wat vruchteloze wandelingen dit weekeinde is de regio-whatsapp de wekker. Bijna letterlijk want het dutten is aanstaande zo om een uur of negen 's avonds. Sperweruil, Zwolle, nu in beeld.
Mijn vrouw kijkt een beetje meewarig als ik besluit te gaan: morgen een drukke dag maar dit is natuurlijk een uniek beest. En hij zit in de verlichting van Moedertje Spoor....

Met Rick Schonewille, Gert Vonk en Pascal Wink "tuf" ik naar een benzinestation in Zwolle waar al zo'n vijftig anderen staan. De uil staat in beeld en zo is dit een makkelijke twitch. Als ik mijn camera uit de kofferbak haal en richt, is de Sperweruit gevlogen. Dat betekent een extra uurtje zoeken, zonder resultaat. Als troost maak ik een plaatje vanaf een camera van een meer gelukkige collega.... Het is ver na middernacht als ik thuis kom.

Je hebt er niks aan, maar we staan er een stuk beter voor dan de nog eens vijftig vogelaars die na ons arriveren. Die moeten echt afwachten of dit unieke beest nog tevoorschijn komt. (Wat zo is: de uil zit maandagmorgen nog steeds in de buurt. Moet ik toch terug.....)

2 opmerkingen:

Maria zei

Geweldig mooi beest! Mooie twitch. Ben benieuwd of je echt nog terug gaat voor een eigen foto!
groetjes
Maria

PW Fotografie zei

Als ie tot vrijdag blijft zitten, dan wel....