vrijdag 21 februari 2014

100

Geen grote excursie, maar tussen de buien door even aan de regiolijst werken in de buurt van Schoonhoven.
Rechtsonder: de Zwarte Mees….
De Zwarte Mees in Gouda komt kort in beeld, en laat mij achter met een vlek op de plaat…. Niet fijn, want dit is nummer 100 op mijn jaarlijst. Een extra half uurtje posten lost het niet meer op, en dus rijd ik naar de Lek om de Cetti's Zanger en de Pontische Meeuw bij te schrijven.

Het is een leuk stekkie, De Hem bij Schoonhoven. Veel meeuwen. Een Ooievaar die overvliegt. Veel ganzen. Een leuke groep Scholeksters met helder rode snavels. Een Grote Mantelmeeuw speelt de baas over tientallen Zilver-, Storm- en Kokmeeuwen. Ik ben hier voor de jonge Pontische Meeuw die hier al een poosje rondhangt, maar kan die eerst niet vinden. Ik volg de dijk een stukje om de zang van de Cetti's Zanger even mee te pikken, en zie bij terugkomst de "Pont" op een dammetje zitten.Dag geslaagd, op naar de ploegen-achtervolging!

5 opmerkingen:

Marianne De Vogelkijker zei

Bijzonder abstracte foto van de Zwarte mees. Sta je pas op 100? Ik dacht dat je daar al ver voorbij was!

Groetjes van een cynisch oud mens :-))))

PW Fotografie zei

Het is hard werken hoor, 100 soorten in zes weken...... Nu nog proberen 46 weken aan de leiding te blijven....

Maria zei

Blijf ik eenzaam op 94 staan.....Maar ja ik heb de tijd het is pas februari!!
Je Zwarte mees is wel héél bijzonder! Hoe krijg je het weer voor elkaar...deed me een beetje denken aan mijn eerste zwarte mees...zat ook aan mijn voeten terwijl ik de 70-400mm op de camera had! Op je Pontische ben ik wel een beetje jaloers.
groetjes en fijn weekend, het wordt heel mooi weer!!
Maria

Anoniem zei

Je gaat erg hard! Leuk die Pontische Meeuw. Eén opmerkinkje: het is een derde kalenderjaar (dus tweede winter) en geen tweede kalenderjaar (= eerste winter).
Groet,
Robert

PW Fotografie zei

Ah, grrrr, weer fout gegokt! Schijtmeeuwen!