zondag 28 september 2014

Wekker

Ik schik wakker van de telefoon: Gert Vonk aan de lijn. Slaapdronken hoor ik hem ratelen over een Grote Franjepoot en een Withalsvliegenvanger, beide nieuwe soorten voor hem. In Noord Holland. Om de rest van de familie niet te storen bel ik "zo" even terug.
Bak koffie en even kijken op Waarneming: Den Helder en de overkant, Texel dus. Ik bel terug nadat de toch gestoorde familie toestemming geeft. Ik ben net klaar met soigneren als Gert arriveert.

We rijden naar de Balgzandpolder bij Den Helder waar Gert zijn eerste nieuwe soort scoort. Ik had deze al eens in Friesland. De vogel fourageert zoals Franjepoten doen, druk en snel. En ver weg.


Dan snel naar de boot, naar de Robbenjager op de noordpunt van het eiland. We treffen Eric Menkveld, Pieter Doorn, Linda en Andre Strootman, Maria en Frans van Antwerpen en Marianne Wustenhoff (die wat is verdwaald, of nu toch aan het twitchen is geslagen ;-). En nog een stuk of twintig vogelaars die allemaal hard op zoek zijn naar de zeldzame vliegenvanger. Het duurt een uurtje of twee -tijd waarin ik Mussen en Fazanten plaat- voordat de vogel in beeld komt.Het is nog niet helemaal zeker of het wel een echte Withalsvliegenvanger betreft, maar vooralsnog houd ik het er maar op. In zomerkleed zou er geen twijfel bestaan maar in dit kleed moet de commissie van deskundigen het uitsluitsel maar geven.


Tevreden kunnen we naar huis, waar mij nog een diner wacht met familie, die door de files (!) op de terugweg nog wat geduld opbrengen. Op de boot maak ik nog wat plaatjes van de meevliegende meeuwen. Altijd weer leuk.

Al met al een lekker dagje met lekker weer, leuke mensen en weer een nieuwe soort op de lijst.
Het was niet geheel helder
De dames wel: Marianne en Maria op de boot terug

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Ja, vooral die met die meeuwen op het hek vind ik mooi. Hoe kóm je erop? ;-)
Leuke plaat!

Maria zei

Ohh.....toch geen withalsje......helaas!
Maar ik vond het leuk jou en Gert even te zien! En voor mij wel nieuwe soorten.
Je hebt een mooie reeks foto's gemaakt!
groetjes,
Maria

Marianne De Vogelkijker zei

Die twee op de boot zijn donkerrode soorten, is van beide maar 1 van, dus die foto moet je koesteren!!!!!

Verder was het gezellig en ondanks de twijfel vliegenvanger toch een erg geslaagde dag. Leuke platen ook van de meeuwen!

Groetjes,
Marianne