zondag 14 september 2014

Maasvlakte 2

Het is een raar gebied, de Tweede Maasvlakte. Lelijk industrieel maar toch kiezen vogels vaak voor dit gebied tijdens de trek of de voorbereiding daarvoor. Met een beetje geluk vind je zomaar een Hop, een Sperwergrasmus of een Steppekiekendief.

In elk geval vinden Gert en ik honderden zangertjes als Kwikstaarten, Tapuiten en Kneutjes. En nog eens tientallen Torenvalkjes en Buizerds. En gelukkig ook de Steppekiekendief die sierlijk jagend langs de weg vliegt met een typisch haventafereel op de achtergrond. Alles toch op behoorlijke afstand, en dus is deze dag fotografisch niet een hoogtepunt.We rijden wat rond en vinden bij de Edisonbaai vooral Spreeuwen die op een basaltblok verzamelen.  Ook daar een hele groep Tapuiten en we treffen nog een Grauwe Vliegenvanger (die we eerst voor iets anders aanzien zodat we een half uurtje achter deze vogel aanlopen om vervolgens te ontdekken dat die niet heel bijzonder is….) die heel gepast op een afzetting met prikkeldraad poseert.Al met al een leuke middag, met als hoogtepunt naast de Steppekiek de zelf ontdekte Rouwkwikstaart. Tja.


2 opmerkingen:

Maria zei

Steppenkiek en tapuitje winnen het vandaag!
Groetjes,
Maria

Anoniem zei

Ik zal niet zeggen dat ik jaloers ben, want voor je het weet loop je naast je schoenen. Maar die foto van die spreeuwen zou ik wel gemaakt willen hebben. ;-)