vrijdag 5 september 2014

Toch….

De regiolijst wacht dus niet! Maar eerst moet ik even naar Nederhorst den Berg voor zaken. Ik grijp de kans om even bij Fort Kijkuit rond te kijken, en tref in de molen een leuke groep spreeuwen. In een boom zit een nest Hoornaars die ik zo dicht mogelijk benader, wat altijd een risicotje in zich draagt. Deze wespen kunnen namelijk lelijk steken! De IJsvogels, die ik eigenlijk zoek, komen niet in beeld. Een mottige Spotvogel is de schamele troost.


Als ik vlak voor het eten toch nog even op onze regiosite kijk, zie ik dat de eerder verdwenen Draaihals weer is gespot: een nieuwe regiosoort voor mij. Ik bel Gert -die met prachtige foto's en verhalen weer terug is uit Noorwegen (binnenkort zijn zijn plaatjes hier te zien)- en rijd naar Stolwijk, waar de specht op een paadje bij een begraafplaats moet zitten. Het eten moet maar even wachten, want dit is echt een leuke soort!
Ik tref Gert en binnen een half uur verschijnt de vogel op het pad. Het beestje is wat schuw en dus hebben we niet veel kansen. De ISO moet ook al aardig omhoog door het sombere weer, maar hé….. Hij staat erop!
 Vorige week nog gemist op de telpost, nu toch op de lijst. En een heel mooi beestje ook nog. Lekker!

1 opmerking:

Maria zei

Hoi Paul,
De spreeuwen op de wieken altijd leuk. Hoornaars, mooi, maar ik ga er met een boog omheen ;-0
De mottige Spotvogel, toch ook leuk op de plaat (ik heb er bijzonder weinig gezien deze zomer,)
En de draaihals tot slot: BOFKONT ! Een hele mooie soort! .
fijn weekend!
Maria