zondag 23 juni 2013

Hard werken

De inspiratie kwam uit het bericht van Maria: De door haar gefotografeerde Roodhalsfuut in zomerkleed leverde de familie Vonk en mij een leuke bestemming op een zondagmiddag. Gert was het uitzitten van de regen zat, en dus op pad!Bij Wijk bij Duurstede in de Waarden van Gravenbol zou het beest moeten zitten. Het kost ons ruim een uur om het te vinden. Lastpakje, dus. Ondertussen vinden we wel veel andere vogels: tientallen Tureluurs (37, volgens Gert), een vreemde hybride gans (Brandgans x Grauw?) en een heel stel zangertjes.


We zien uiteindelijk de Roodhalsfuut onder de Futen aan de overkant (waar we al die tijd ook hadden gezocht...). Dus weer naar de overkant. Het struikgewas met vooral ook Braam en Brandnetel levert ons op de steile helling van de uiterwaard de nodige problemen, maar na nog een uurtje buffelen door de oevers -werkelijk lek geprikt door het ongedierte- lukt het ons foto's te maken door een kiertje tussen de takken, met de voeten in het nat. Gelukkig nog net met het zonnetje erbij...

Met het zweet op de rug zijn we net voor de volgende wolkbreuk weer onderweg naar huis. Maria, dank! Een Roodhalsfuut in zomerkleed zie ik nu voor het eerst en is zeker de moeite waard; wat een mooi beest!

1 opmerking:

Maria zei

Hoera! Leuk, leuk!
Gefeliciteerd!
Lekker die braamstruiken en prikbeestjes, klinkt bekend. Maar het zien in zomerkleed maakt alles goed.
groetjes
Maria