zondag 10 juni 2012

Tureturen


Helaas, oude foto, Turkije 2011

Pieter geeft op
Ik had er wel eens een paar gezien, maar de melding van een Zwartkopgors in Zeeland doet het bloed wat sneller stromen. Niet alleen mijn bloed want met Robert van der Meer en Gert Vonk tref ik op de bewuste plek toch weer de top-twitchers van het land. Luuk, Frank, Maartje, Pieter, Vincent en nog een stuk of tien anderen zijn al bezig het gebied systematisch uit te kammen. 

Het is al weer een uur of drie geleden dat de vogel is gezien, en dan zakt de hoop snel. We verspreiden de club en Robert, Gert en ik rijden naar de dijk van de Oosterschelde. Verder dan een prachtvlucht van een Veldleeuwerik en veel gepiep van een stel Graspiepers komt het niet.

Gelukkig heb ik nog een tweede doel voor deze trip: ik heb nog nooit een foto kunnen maken van een Strandplevier. En laten die hier nou nogal eens rondstappen..... We rijden een stukje door naar Prunje-noord.


We vinden bovenverwachting veel Strandplevieren, wel een stuk of twaalf (de tellingen variĆ«ren steeds) waaronder tenminste drie kuikens. Erg leuk, maar wel wat ver weg. 

Toch leuk, een nieuwe fotosoort! Verder natuurlijk alle vogels die je hier in juni mag verwachten, met heel veel Kluten maar hier zonder jongen. Wel hebben de Brandganzen grote hoeveelheden jongen, maar dat zal zich wel oplossen...We pikken de wandelende OV-admin Vincent Hart onderweg op en rijden weer rustig terug naar Woerden. Gedipt, maar toch blij. Oh ja, de titel: Zeeuws woordgrapje met de naam van het kijkscherm. Lachen!1 opmerking:

Maria zei

Zo kun je een dip toch weer opvrolijken met een foto van de Strandplevier!
En er was toch genoeg te tureluren en gezellig zo te zien.
groet,
Maria