donderdag 7 juni 2012

Bakkie

Weer een gewone dag. Werken, eten en even een koffie bij mijn moeder in Alphen aan den Rijn. Het regent buiten, tot een uur of half negen.


Als het zonnetje dan weer tussen de buienwolken door komt, rijd ik even naar Zaans Rietveld, een plasje ingeklemd tussen de N11 en de spoorlijn. Een Visdief vliegt voor me langs met op de achtergrond het restant van de buiige regen, de regenboog.Op het plasje wat Grutto's,  poetsende Scholeksters en een eenzame Wulp. Een beetje mistroostig na de regen. Twee Kleine Plevieren op de achtergrond met in de verte de Steltkluut waarvoor ik eigenlijk kwam. Vorig jaar overdadig in de Groene Jonker, nu eentje hier. Een fijne regiosoort!Als het weer begint te regenen ga ik lekker naar huis. Vlak voor de deur genieten twee hazen van een droog moment. 't Is bijna bedtijd....


4 opmerkingen:

Maria zei

Wat mooi nou weer!
Die Scholekster op het water, die steltkluut, die grappige oranje pootjes van de visdief, maar natuurlijk ook het haasje.
Gezellige blog.
groet,Maria

Ghita Carpediem zei

Ohh die steltkluut, da's een mooie waarneming...die zie je hier toch niet zo vaak.
Verder..prachtige foto's. Die donkere lucht op de achtergrond maakt het helemaal af.
Leuk die haas...

Gonnie van de Schans zei

Leuke serie. Visdiefje, wulp, grutto's en heel speciaal de steltkluut. Die heb ik nog niet gezien. De haas heb je er prachtig op staan.
Groeten, Gonnie

Marianne De Vogelkijker zei

Jammer van het z**k weer, maar toch weer lekker de steltkluut gezien en geplaat. Elke dag duim ik dat hij naar de Waverhoek of GJ komt, het is daar maar magertjes dit jaar. En ik ben zelf te lui/moe om naar Alphen a.d Rijn te rijden, erg toch.... Leuke afsluiter van de weghoppende haas.

Groet,
Marianne