zaterdag 2 juni 2012

Bijvangst

Hongaarse Roodpootvalk
Vanmiddag even heen en weer naar het Park Hooge Veluwe om de Roodpootvalk aan mijn lijst toe te voegen. Maar, het lukt niet altijd. Samen met Gert Vonk en Guus Peterse zoeken we het Deelense Veld af waarboven minstens vier Boomvalken telkens Libellen vangen en in de lucht verorberen.

De lucht trilt door het heerlijke zonnetje en de afstand is behoorlijk. We moeten dan ook de meldingen van zeker determinaties een beetje betwijfelen. Ook wij denken minstens één Roodpootvalk te zien, maar zeker? Neuh! En ik heb in Hongarije pas nog een stel van deze valken gezien, dus herkennen zou moeten lukken.


Terwijl we de horizon afzoeken wandelt een Boompieper langs, op de grond. In een boom zingt een Geelgors en de lucht is hier vol van leuke Juffers en Libellen. Bijvangst, en toch leuk, al moet ik de soorten weer even laten checken door de deskundigen op Waarneming.nl. Ik denk aan de Azuurwaterjuffer, de Viervlek is wel zeker, en de Venwitsnuitlibel.


Geen Azuur, maar de WatersnuffelMorgen op pad met John en Marie-José van Gestel en Rob Martens, ergens in Brabant. Op zoek naar de Bosbeekjuffer, de Grauwe Klauwier en wat er verder maar voor de lens wil. Zin in!!

2 opmerkingen:

Maria zei

Hoop dat het morgen wat wordt, niet al te best weer, zeker niet voor de Libellen.iig Succes! Je hebt weer schitterende foto's gemaakt.
groet,
Maria

Marianne De Vogelkijker zei

Jammer dat de Roodpoot niet lukte maar genieten in de zon van mooie bijvangsten is ook fijn. Het hoeft ook niet altijd kaviaar te zijn ;-).
Boomvalken en libellen, een mooie combi! Gelukkig heb je er nog wat weten vast te leggen voor ze uit de lucht gehapt werden.

Groet,
Marianne