woensdag 13 juni 2012

Scoren

Toen ik rond Boedapest een geweldige vogeldag meemaakte, verscheen in Nederland de Bergfluiter. Het bleek een dwaalgast voor één dag, en dus ben ik erg blij met een tweede kans.

Bij Rozendaal, in Gelderland dus, zit er alweer één! Na het werk ga ik met Robert van der Meer op zoek, hopend dat het allemaal lukt voor die wedstrijd.... Het blijkt een eitje: als we aankomen op de plek waar het vogeltje eerder is gemeld, horen we hem meteen. Het kost wel een klein uur voordat we de Bergfluiter ook rustig hebben kunnen bekijken. Het beestje blijft hoog in de bomen, en is een meester in het verschuilen achter blaadjes en takjes. Maar het lukt uiteindelijk om plaatjes te maken van het vogeltje dat stoer het hoofd in de nek gooit als hij zingt, en ons soms net zo geinteresseerd bekijkt als wij hem. De foto's moeten met een bak tegenlicht, maar toch, voor een nieuwe soort best fijn. We genieten nog even na van het prachtige bos waarin we staan, echt heel mooi! Een uitgevlogen nest Grote Bonte Spechten, een "gewone" Fluiter, Roodborst en een Zwarte Mees maken het nog mooier. Wij zijn ruim voor de kraker thuis, benieuwd of "we" het gaan redden, of gaan "ze" er toch uit....? Mijn dag kan niet meer stuk....! De Bergfluiter is nummer 331 op mijn lijst. En nog een klein mijlpaaltje: de 20.000-ste hit op dit blog; ook leuk!

3 opmerkingen:

Gonnie van de Schans zei

Zo zeg 20.000 bezoekers, dat is niet niks! Leuk zo'n nieuwe soort weer. Klinkt niet echt als een Nederlandse soort.
groeten, Gonnie

PW Fotografie zei

Klopt, het is een dwaalgast die normaler is in zuid- en zuidoost Europa. De soort lijkt wat noordelijker te komen, maar hier is de Bergfluiter erg zeldzaam.

Maria zei

Proficiat met 331!
En de Bergfluiter! Fijn dat het jullie gelukt is hem te vinden en dan ook nog op de foto.
echt een leuk vogeltje.
groet
Maria