zondag 19 juni 2011

Vaderdag-twitch

Net terug van een bezoek aan mijn moeder zag ik gisteren de Grauwe Fitis gemeld in....Alphen aan den Rijn. Dan baal je: ik ben langs de plek gereden en had geen tijd meer om terug te gaan.  En ook vandaag zit ik wat krap: Vaderdag en een dansvoorstelling van de jongste die ik mag fotograferen... Ik gok het erop, en pak snel mijn camera, race naar Alphen. Ik tref meteen Wouter van Spijker, die de melding heeft gedaan. In een groepje vogelaar verderop loopt Frank Coenjaerts mee, een oude bekende.

In de achtertuin van een hele aardige meneer zit de Grauwe Fitis te zingen. Twitch dus! De man nodigt ons (ondertussen een man of tien) uit om in de tuin een paar plaatjes te schieten, wat we natuurlijk graag doen. Het beest zit alleen een beetje tegen de zon -nou ja, het licht- in.
Het is bar weer, en in de auto schuil ik een bui weg terwijl ik even de resultaten bekijk. Redelijk droef, en dus zoek ik Frank nog een keer op om betere foto's te maken. Frank stoeit ook met zijn instellingen, als het vogeltje in een boom gaat zitten met blad achter 'm: dat is beter. Ik schiet de plaatjes, klop Frank blij op de rug en vertrek voor de volgende "klus" in de dansschool.
Mijn meiden hebben mooie spulletjes voor hun vader klaarliggen als ik aankom. Ik voel me zeer gewaardeerd! En met de nieuwe soort op deze dag....ben ik bijna net zo blij!


1 opmerking:

Incanto Images Fotografie zei

wat een aardige meneer, nu hebben jullie een bijzonder vogeltje op de kiek, en tegen de zon in is altijd lastig foto's maken. Maar is nog goed te zien.

Groetjes Von