dinsdag 14 juni 2011

Eten!

Lunchtijd! Even het werk aan de kant en naar de Groene Jonker, even een rondje doen. Even wat zangertjes, Geoorde Futen en misschien eindelijk een Steltkluut fotograferen.

Leuk volk loopt er ook rond! Kees Janmaat is er, Rob Floor, en Fred Klootwijk heeft er zelfs geslapen (coole camper!). Leuk om Fred, wiens foto's ik regelmatig zie, te ontmoeten. Natuurlijk babbelen we snel wat weetjes uit. De bak camper-koffie sla ik af. Ik moet zo weer aan het werk...... Verder eindelijk wat mensen die me niet uitlachen om mijn strandkar waarin ik tegenwoordig mijn spullen vervoer.
Eén wat oudere heer wil zelfs weten hoe aan zo'n ding te komen!

De eerste vogel die ik tegenkom is zowaar een Steltkluut. Ik heb al veel mooie foto's van deze soort uit dit gebied gezien, maar ik greep er steeds naast. Ik volg het beestje dus even totdat het licht er wat gunstig opvalt.





Mooie vogel, en ondertussen ook een visitekaartje voor dit gebied, waar er vier zijn. Meestal alleen van ver te zien. Ik ben blij met deze ene dichterbij!
Ik eet mijn boterham terwijl ik een Waterral in de kijker van Kees bekijk. Wat te ver voor de foto, maar toch. Opvallende afwezigen zijn de Geoorde Futen. Niet één! Kees denkt dat de lage waterstand honger heeft veroorzaakt en dat er veel al weg zijn. Een grote groep Lepelaars slaapt alleen maar en Visdieven en Zwarte Sterns zijn er ook maar mondjesmaat. Wellicht heeft Kees het aan het rechte eind.

Kleine Karekieten en Rietgorzen te over en een Snor snort onzichtbaar in het riet. Helaas geen plaatje van de overvliegende Blauwborst en alleen slechte plaatjes van de Zwarte Ruiter en de Tureluur. Verder weer eens een paar Witgatjes en een eenzame Bontbekplevier. Een Rietzanger komt zo dichtbij dat ik achteruit moet om een foto te maken. Veel zangers hebben insecten bij zich: er wordt blijkbaar nog volop genesteld.


Tussen de Wilde eenden, talloze Meerkoeten, Waterhoentjes, de blèrende schapen en Brandganzen door stuur ik mijn karretje weer richting werk. Na zo'n wandeling kan ik ook daar weer tegen......

2 opmerkingen:

Fred Klootwijk zei

Hoi Paul,

Leuk om je blog te lezen.
Ziet er allemaal heel indrukwekkend uit.
Mooie foto's ook van die roofvogels.

Trouwens die strandkar viel nu niet op omdat het zulk mooi weer was....
Leuke ontmoeting en we treffen elkaar

groet

FRED KLOOTWIJK

Incanto Images Fotografie zei

gelukkig heb je nog een foto van een vogel van dichtbij kunnen maken, en een paar zangvogels. Ik had de zelfde ervaring afgelopen zondag, één geoorde ver weg in het "grote" plas gedeelte, heb wel gehoord dat er geoorde in Groot Mijdrecht zitten..?? zullen ze daar heen zijn gegaan..

Groetjes Von