dinsdag 7 juni 2011

Park

In onze wijk ligt een park, het zogenaamde Wijkpark. Dat verzin je niet. Nou is dat park meestal druk met wandelaars, maar er is een eilandje waarop niemand komt en waarop de natuur in deze tijd z'n gang gaat.

Op dat eilandje, waar ik kort geleden de Bosrietzanger ontdekte, vliegt nog veel meer rond, ontdekte ik vanmiddag. Geen grote zeldzaamheden, maar toch leuk in een woonwijk.

Het begint met een zielig jong vogeltje -ik denk een Kleine Karekiet omdat er in zijn buurt een paar volwassen exemplaren rondhangen- met een oogblessure. Zielig. Een stukje verderop zitten de Bosrietzanger en de Rietzanger.

Rietzangers zijn er in overvloed, maar een foto van de Bosrietzanger blijft leuk. Nog een stukje verder hoor ik plots de Sprinkhaanzanger. Het is even zoeken omdat de vogel redelijk laag op een takje zingt. Het lukt ook niet helemaal er een goede foto van te maken.
Achter me, boven het water dat dit stuk scheidt van de rest van het park, jagen twee Visdieven. Ik ga er eens lekker voor staan maar het blijft een veel te snel beestje. Ondanks dat weet ik een paar vliegbeelden te maken voordat de sterns op een leuning van het bruggetje gaan uitrusten. Een jongetje op een fiets jaagt ze op de wieken.
Vanaf de andere kant van het eiland, langs het fietspad, blijken nog een paar aangename verrassingen te zitten en te vliegen. Allereerst een uil die ik eigelijk alleen door de zoeker zie, rechtdoor vliegend met stompe vleugels. Een Bosuil vermoed ik. Nooit eerder gezien in mijn wijk. En een Purperreiger in vlucht, maar dat komt vaker voor. Dan een Grasmus, ook die heb ik nog nooit gezien hier. Tot slot ook nog een poserend vrouwtje van de Rietgors. Mannetjes vind je vrij makkelijk, de dames zijn meestal goed verscholen. Ook leuk dus.Koolmezen, Fitis, Blauwe Reiger, Fuut, Meerkoet..... ik laat ze even weg. Maar het zit allemaal in ons park, in onze wijk. Veel mensen kijken verbaasd naar mij, met mijn grote lens. Terwijl er heel dichtbij toch veel mooiere zaken aanwezig zijn. Heeeel dichtbij, zoals deze Tjiftjaf.

1 opmerking:

Incanto Images Fotografie zei

wat heb je weer een top blog met prachtige foto's. Dit is 100% genieten.

Groetjes Von