zaterdag 25 augustus 2012

Rondje Regio

Tussen de buien door vogelen vandaag; Buienradar is mijn vriend. Eerst even de Waverhoek, en dan door naar de Groene Jonker om toch weer te proberen een beter beeld te maken van dat Kleinst Waterhoen. Hartelijk dank voor alle leuke reacties op mijn niet zo hilarisch bedoelde filmpje....


Ik moet af en toe even in de auto blijven om weer zo'n heftig buitje te laten passeren. Ach, ook een artistiek moment. Dan de polder in, eerst dus bij Waverveen.


Veel eenden daar, en wat Watersnippen. Een paar Oeverlopers en Bontbekplevieren op afstand. Wel heel veel jonge Witte Kwikstaarten. Een Kiekendief stuurt de hele bevolking de lucht in, inclusief de Lepelaars. Niet veel bijzonders, al is het natuurlijk een prachtig gebiedje.

Ik rijd de polder door richting Noorden, op weg naar de Groene Jonker. Eerst weer even een bui uitzitten, om me daarna aan te sluiten bij een handvol vogelaars dat op zoek is naar het kleine ralletje. Nog niet gezien, en dus wandel ik rustig rond, zoekend. En al vind ik niet wat ik zoek, ik tref wel de prachtige Zwarte Ruiter. Mooi elegant beestje. Juist door het tegenlicht komt de steltloper leuk op de foto.


Met een doorkijkje door de neusgaten

Op de slikken nog een paar Kleine Strandlopers en wat Bontbekken. Tot mijn verrassing vliegen twee Boomvalken over. Even snel en goed checken; het kan zomaar een Roodpootvalk zijn in deze tijd. Maar, het zijn Boomvalken... De foto's zijn niet heel goed, ik plaats ze op waarneming.nl als bewijsplaatjes.

Ik vertrek weer, vluchtend voor de volgende bui die dreigt boven de polder; naar huis. Als ik op de dijk boven het gebied rijd, zie ik bij de "hoofdingang" een leuke groep Watersnippen. Ik vind het altijd weer mooi ze te zien, met die lange snavels en die slimme oogjes. Auto in de berm, en toch nog even plaatjes maken. Als er dan ook nog een jonge Porseleinhoen het beeld inwandelt, is het helemaal een prachtige verlenging...

Morgen beter weer, misschien maar weer eens iets twitchen?

4 opmerkingen:

kiekismichel zei

Toch een mooie vangst Paul het porseleinhoentje als klapper toch heb hem en vele van ons nog nooit gezien knap !

Gr Michel

Maria zei

Geen slechte dag hoor! Artistieke regenruit-begin en mooie Zwarte ruiter, prachtig in dat licht.
De toegift aan het eind is ook niet mis. Ben blij dat je het in een blogje deelt!
Groetjes
Maria

Incanto Images Fotografie zei

geen slechte vangst ondanks de regenbuitjes, GJ is weer een bezoekje waard. Jammer dat het nu zo moet regenen in het weekend, maar kan wel een keer het huis weer doen..;-)

Groetjes Von

Joke (Joke's Camera) zei

Toevallig kom ik op je blog terecht, Paul, en zie daar dat je naar de GJ bent geweest. Daar kom ik ook vaak (woon daar vlakbij) en zie dat ik nog veel van je blog kan leren. Ik denk dat ik in mijn blogs een aantal vogels verkeerd benaamd heb. Prachtige foto's heb je gemaakt. Die regen was natuurlijk minder. Fijne zondag nog. Groetjes, Joke