zondag 5 augustus 2012

Gooise libellen

De Bandheidelibel komt niet op de foto, laat ik daar maar mee beginnen. We zien 'm wel, maar hij is ons te snel af. Verder heel veel juffers en libellen hier op het Laegieskamp bij Bussum.


Gert Vonk, Maria van Antwerpen en ik verspreiden ons in het gebied. Regelmatig ontmoeten we elkaar omdat één van ons weer een niet te definiëren soort vindt. Maria legt het vast allemaal uit op haar blog, ik beperk me maar tot de plaatjes. Plaatjes van vliegen, vlinders, juffers en libellen. Een heel veld met Zonnedauw trekt altijd mijn aandacht. Verder heb ik nog de staart van een Vos op de foto (slecht, maar ook wel onverwacht hier) en sta ik bijna op een Sprinkhaan van een centimeter of tien.

Met dank aan Anoniem: dit blijkt een Zwervende Heidelibel


De dag levert twee nieuwe soorten (PS: drie, met de Zwervende erbij...) waarvan de Zwarte Heidelibel ook nog goed op de foto komt. Het bijna zwarte mannetje en het gele vrouwtje zijn prachtig om te zien, maar de felrode Koraaljuffer is helemaal buitengewoon mooi. Net als de Bandheidelibel, maar die foto moet later nog maar eens..

4 opmerkingen:

Maria zei

Prachtige foto's!
Was een top-middag.
groet,
Maria

Anoniem zei

Mooie plaat van zwervende heidelibel ook!

PW Fotografie zei

Dank voor de tip, ik blijf een beginner. Ben wel benieuwd naar de identiteit.......

Marianne De Vogelkijker zei

Hé Paul,

Wat een goede serie! Mooie soorten heb je daar te pakken zeg. Een interessant gebied en niet zo ver weg, ga ik snel een kijkje nemen.
De vlieg is ook heel mooi met dat groen metallic.

Groet,
Marianne