zaterdag 15 september 2012

Gert de Geweldige!

Die titel moest even.


Voor de derde keer op rij toch maar weer naar de kust, deze keer met Maria van Antwerpen en Huib de Rooij. En met Gert Vonk. Terwijl Maria en Huib (zonder telescoop....) een zeehond en een Geelpootmeeuw achtervolgen, staan Gert en ik weer uren te turen, nu in Katwijk naast het hotel Savoy. Het is al een veeg teken dat er maar twee medestanders zijn.


In de verte een stel Grote Sterns en een Noordse Stormvogel. Wat dichterbij de eerste Dwergmeeuw en wat Dwergsterns. Tot Gert een Grauwe Pijlstormvogel in de kijker krijgt die we langstrekkend heel goed kunnen zien. Zo begint het er een beetje op te lijken. Aan de horizon nog een paar Jagers, maar die zijn op die afstand niet goed terug te brengen tot een exacte soort. Een historisch stel overvliegende jagers is makkelijker .....Opnieuw is het Gert die een maatje Spreeuw door de branding ziet stuiven: Stormvogeltje! Het beestje is op redelijke afstand zelfs met de verrekijker goed te zien, en helaas is de vogel net te groot en de vleugel te egaal: Vaal Stormvogeltje. Niet zo zeldzaam, maar voor ons alle vier een nieuwe soort!

We zijn Gert dus heel dankbaar! De eer van de titel is terecht....

3 opmerkingen:

Maria zei

Yes, we zijn Gert dus heel dankbaar! En blij dat ik de telescoop bij me had. Het was gezellig, mooi weer en een nieuwe soort!
Jij ook bedankt Paul. En de vogeltjes staan er toch knap op!
groet,
Maria

Huib zei

Was een mooie middag.
Genoten van de natuur, ook zonder scope.
Maar voor dit werk is die wel echt nodig
groet
Huib

Delta Safari zei

Hoi Paul (en Gert!),

Wat een geweldig gevoel he! Om zo'n klein vogeltje tussen de golven te ontdekken. Ik had zondag hetzelfde toen ik opeens achter iemands schouder een klein vogeltje door de golven zag schieten. En dan de commotie aan boord! "Waar? Waar?" "Daar! Daar!" En toen bleken het er zelfs drie te zijn, waarvan we er twee konden afmaken als stormvogeltje. Mooie lichte streep op de ondervleugel. Ook voor ons een nieuwe soort (net als de Vale die we later op de dag nog zagen).

Tot ziens in oktober, tijdens de zeevogeltocht. Hopelijk komen we ze dan ook weer tegen ;-)

Groet, Marko