zaterdag 29 september 2012

Nu met de Grote Kiekeboe

Na een vruchteloze zoektocht naar een lokale Blako (Bladkoning voor niet kenners) in Alphen aan den Rijn, moet ik me haasten om op tijd bij mijn afspraak in Dreumel te zijn. Sprookjesnaam eigenlijk, Dreumel. Maar omdat ik toch in de buurt ben, ook gelijk even kijken of ik de Steppekiekendief, die daar gisteren door John van Gestel is gevonden, wel kan vinden.


De dag verloopt verder wat onverwacht. Ik sta net stil in de polder bij Rosmalen als er een Kiekendief recht op me af vliegt, en een paar meter voor me afbuigt. Ik heb net tijd om mijn camera van de voorstoel te vissen en wat plaatjes te maken. Met de instelling zoals die stond. Totdat de vogel gewoon te dichtbij is, draait en tegen het licht in wegvliegt. Ik zie eigenlijk pas op de camera dat het de Steppekiek is.


Helaas zie je dat de instellingen niet best stonden, en dat uit de hand met 400mm altijd lastig is. Maar; een plaat!

Ik zoek het gebied verder af maar zie niet heel veel meer. Tot ik een paar auto's tref waarachter de heren Martens en Van Gestel staan. Het is een gelukkig toeval.


De Kiekendief blijft weg, maar we treffen nog een stel Paapjes en een Slechtvalk. Ondertussen bluft Rob dat het met mijn lens toch wel heel makkelijk was om de bovenstaande foto's te maken. Ter demonstratie maakt hij een foto van John en mij.

(vooruit, de tweede poging was beter)

Verder gebeurt er niks serieus meer, klets Rob bij met een lokale boer die hart blijkt te hebben voor de weidevogels, en maak ik nog een plaatje van de Grote Grijze Kiekeboe. Een leuke middag dus!


3 opmerkingen:

Maria zei

Super die Steppekiek!en leuk die paapjes. Maar je bent ook echt goed in karakter-portretfotografie! Heel mooi.
groet,
Maria

Diana Erkelens zei

Mooie foto van een prachtig beest.
Onderste mogen er ook wezen :)

Groet
Diana

Fred Klootwijk zei

Hoi Paul,

De steppekiek had al waarderingen van mij op waarneming....maar nu lees ik dat het gewoon geluk was.
Daarom geef ik nu meer waarderingssterretjes voor de laatste drie foto's. Vooral die 1evan Rob is goed...gelukkig beide niet herkenbaar....
Houden zo die instelling.

Groet

Fred