woensdag 26 september 2012

Blondje

Het weer valt enorm mee, zo na de storm. Soms waait dan moois binnen, in dit geval hoopte ik dat het moois niet zou wegwaaien. Op Tholen zit al meer dan een week een Blonde Ruiter, een dwaalgast uit Amerika die wel vaker is verdwaald, maar nog niet door mij is gezien. Deze WTV-dag besteed ik aan het blondje.


Als ik vlak voordat ik aankom nog even de precieze plek wil nakijken, zie ik dat Rob Martens net de ruiter heeft ingevoerd. Snel even bellen, en kort daarna sta ik met Rob aan de Schakerloopolder. In een groep Kieviten en Goudplevieren zit de Blonde Ruiter. Ondanks de afstand gauw even platen, want het is een lastig beestje, lees ik steeds.


Tja, een bewijsplaatje is beter dan geen plaatje. Gelukkig is de groep vrij vliegerig, en de ruiter landt samen met een Watersnip op veel kortere afstand. Helaas achter een polletje, en "en front" zodat de getekende rug niet op de foto komt. En toch, voor een eerste ontmoeting....!
Tevreden kletsen Rob en ik nog een poosje vol, waarna ik even de Oesterdam oprijd om te zien of de Fraters er al zijn. Ik moet daar al jaren nog eens een foto van maken..... maar ze zijn er niet. Een Tapuit en een Paapje zijn me te snel af, de groepjes Steenlopers en Scholeksters werken beter mee. In zo'n groep stapt een Rosse Grutto mee, en dat is leuk! Eindelijk eens goed op de foto.
In de lucht een koppel Torenvalken die rustig tegen de wind in bidden. We zien deze soort altijd en overal, maar zulke plaatjes zijn altijd weer fraai om te zien, en te maken.
Bij Bergen op Zoom tref ik nog een Geoorde Fuut in winterkleed en een stel Grote Sterns. De tijd raakt op want ik wil nog even kijken naar een Kwak bij Nieuw Beijerland en moet nog de Witkopstaartmees in het Mallebos bij Spijkernisse. Op beide plaatsen levert de zoektocht een leuke wandeling op, maar ze zijn niet te vinden. Ik hou alleen een foto over van een onbestemde libel (Maria, bruinrode?) en een Gebrilde Kiekeboe.


Over tweeëneenhalve week weer te zien op Texel!


2 opmerkingen:

Maria zei

Yep bruinrode,mooie blonde en mooie bijvangst!
Je komt nog eens ergens en dan ook nog ergens mee thuis.
leuk.
groet Maria

Luuk Punt zei

Prachtige serie van die blonde ruiter, Paul!

Zag op waarneming.nl ook al weer fraaie platen van de steppekiek!

Hartelijke groet,

Luuk