vrijdag 21 september 2012

Onder de steiger

Naast het spotten en twitchen van vogels voor de landelijke lijst, houdt Waarneming ook een regiolijst bij. Voor onze regio Stichts-Hollandse Polderland wordt die lijst al tijden geleid door Hans Russer.

Het was dan ook Hans die de Eidereend, of eigenlijk gewoon Eider, vorige week al ontdekte op de Haarrijnse plas bij Vleuten. Via Huib hoorde ik ervan, maar ik was tot gisteren niet in de gelegenheid. Met Gert trek ik na het eten er op uit, maar helaas is de eend niet meer te vinden. We zijn er nog geen half uur na Rick Schonewille en de Familie van der Meer die ons nauwkeurig aanwijzingen geven, maar nee.... En de dagen worden ras korter. Voor we het weten, staan we in het donker.

Dus ga ik vandaag voor het eten! Op dezelfde plek als gisteren zie ik, nu op aanwijzing van opnieuw Huib en Maria, weer niks. De moed zakt me toch wat in de schoenen; hoe kan dat nou?

Tot ik onder de steiger waarop ik sta plots wat golfjes zie. Eronder kijken lukt niet, dus loop ik voorzichtig richting de plek waarvandaan de golven lijken te komen. Ik zie plots de Eider onder water van mij af zwemmen en een paar meter verderop weer opduiken.

Het beest houdt me constant in de gaten, schudt zich even goed uit en zwemt vervolgens rustig van me weg. Geen probleem: het licht dooft al, en ik heb honger. Dus, voor regio-genoten: Ze zit onder de steiger!


3 opmerkingen:

Maria zei

WAT EEN TOP FOTO's !

Hoe krijg je het voor elkaar!
Ik mailde het al :-)
Groetjes
Maria

Huib zei

Hoi Paul, ik ben blij dat het toch gelukt is.
Voelde een beetje schuldig dat ik je zondag niet direct gebeld had.
De Eider staat er scherp op
groeten Huib

PW Fotografie zei

Dag Huib,
Niks aan de hand, toch. You win some, you........dip some. Alles weer goedgekomen!