vrijdag 23 september 2016

Marmereend

Er zijn van die soorten...... Met allerlei collecties in het land spannen eenden wel de kroon. Als je dan een bijzondere eend in het land zit, volgt altijd de vraag of het wel een wilde is. Het lijkt dan ook wel of de goedkeuring andersom werkt. Normaal zoek je naar een kwekersringetje of beschadigingen die ontstaan door het opkooien van vogels en vind je die niet dan is het wild. Bij eenden gaat dat veel verder.

De avondspits is mij niet gunstig gezind, maar het lukt mij om bij daglicht foto's te maken van de bijzonder zeldzame Marmereend die bij Tilburg in een natuurgebiedje zwemt. En het is helemaal fijn dat de vogel even op de kant wandelt en zich even poetst en daarbij de vleugels strekt. De vogel is zeker ongeringd en aan de vleugels zie ik geen sporen van kortwieken. Het zou dus kunnen.....


Zittend in het gras maak ik de plaatjes. Toch weer een nieuwe soort. En het wordt nog gezellig als de ontdekker, John van Gestel alias 'de Grote Grijze Kiekeboe' naast mij komt zitten. We kletsen even lekker bij, in het zonnetje, in het Brabantse land. Lekker hoor!

3 opmerkingen:

Maria zei

Je moest er dus toch heen....Best een mooie eend, toch? Daarbij is het een nieuwe soort ;-)
En gezellig bijkletsen met John.
fijn weekend,
Maria

Marianne De Vogelkijker zei

Het is geen wilde eend Paul, die zien er heel anders uit!

Kletsen met John is leuk, dat begrijp ik. Zo'n eind rijden voor een (mogelijke escape) Marmereend dan weer niet. Maar in jouw geval begrijp ik het dan weer wel ;-)

Groetjes,
Marianne

PW Fotografie zei

Wisenose