donderdag 1 september 2016

Kees de tipgever

Een kort bezoek aan de Groene Jonker levert meer dan de door Kees Janmaat gevonden Gestreepte Strandloper: Kees vertelt mij ook dat hij gisteren meerdere Visarenden boven de Nieuwkoopse Plassen heeft gezien. Reden om op de terugweg even naar De Pot te gaan.

Maar eerst bekijk ik even de Strandloper die normaal in Siberiƫ en Amerika verblijft. Leuke vondst dus, al gaat het om een soort die toch wel vaker in Europa landt. De vogel met de V-vormige borsttekening wandelt tussen een paar Kemphanen en komt niet echt lekker dichtbij: de foto's zijn dus flink "gecropt".
Dan even de auto uit bij wat in de volksmond Slikkendam heet. Ik zie direct twee opschroevende rovers boven het gebied De Pot. Ik loop een stukje de Hollandsekade op om de vogels beter in beeld te krijgen en herken al snel de tekening van de Visarend. Korte tijd later vliegt een derde exemplaar over mij heen, wat leuk is voor de foto. Mogelijk zie ik nog een vierde, maar in elk geval heb ik op een moment drie Visarenden tegelijk in beeld. En dat is voor mij voor het eerst! Fijne tips van Kees dus, vandaag!

Het eerste beeld, ver weg


Met typische viseter-ontlasting
Druk om zich heen spiedend3 opmerkingen:

Maria zei

Wow, dat kun je wel een geslaagde tip noemen!!!
geweldig! Wat zul je genoten hebben!
groetjes,
Maria

Roos zei

Hallo Paul, Een mooie waarneming die gestreepte strandloper. De visarend is spectaculair, een van mijn favoriete vogels. Je hebt er mooie opnames van kunnen maken.
Groeten,
Roos

Marcel van de Craats zei

Hi Paul,

401 soorten in NL gespot!! Compliment ;-) Leuke verslagen weer, vooral doorgaan...