zaterdag 27 augustus 2016

Die berg

Een paar dagen Valkenburg, samen met lief Cathy. In barre omstandigheden: 35 graden hier en geen airco op de kamer. De "beste deal van de dag" levert geen koeling. De eerste dag verkennen we vooral het oude stadje en lopen 's avonds bij toeval in het Openluchttheater een concert van Iain Matthews binnen. Voor de oudere hippies onder ons mogelijk een bekende naam door de wereldhit Woodstock.

De tweede dag is het nog warmer: Daardoor is een ritje naar het drielandenpunten en vervolgens naar Maastricht wel lekker: de Honda heeft wel airco! En even rondkijken bij de Sint Pietersberg is geen straf, alhoewel...  Ik ben blij dat CATHY onderweg een rover aanwijst: rode wouw! Daar stop ik even voor en weet een paar plaatjes te maken met de vakantie camera. Bij de berg, die dus eigenlijk een kuil is, vind ik bij de parkeerplaats een Zuidelijke Oeverlibel en een Boswitje. Ik hoef gelukkig dus niet die berg op! Want het zou de derde keer zijn dat ik naar boven klim terwijl de thermometer meer dan 30 graden aanwijst.

Foto: CathyOp de parkeerplaats van de auto: een Zwarte Roodstaart poseert
De laatste dag brengt weinig nieuws, al is een tussenstop bij Nederweert, in het gebied De Banen, vaak goed voor leuke waarnemingen. Nu zijn we net te laat want we horen dat er net voor onze aankomst elf Zwarte ooievaars zijn opgevlogen. Een prachtige Koninginnenpage maakt nog wat goed.Al met al een gezellig en mede door de hitte een bourgondisch uitje in het Zuiden. Zeker aan te raden (bij 23 graden Celsius vast een stuk productiever....).

2 opmerkingen:

Maria zei

Hoi Paul,
Hmmmm gezellig en weer heerlijke soorten! En als toetje van het weekend toch nog ff de ver weg grauwe Franjepoot.
groetjes,
Maria

Roos zei

Hallo Paul, ja het was warm hier in het zuiden. Jammer dat je de zwarte ooievaars gemist hebt. De Banen daar kom ik ook regelmatig. De renovatie aldaar is rigoureus maar de natuur aldaar zal spoedig herstellen. Je hebt wel mooi de koninginnenpage gezien. Dit jaar heb ik er nog geen kunnen spotten. De foto's zijn fraai.
Groeten,
Roos