zaterdag 20 augustus 2016

Ooievaars

In een relaxte poging toch nog een paar jaarsoorten bij te schrijven op mijn regiolijst, rijd ik vanmorgen naar De Horde, de telpost aan de Lek bij Lopik. Gewoon lekker kijken wat er langs vliegt. En dat is niet veel.... Wat ganzen, een paar Buizerds en een leuke groep Ooievaars. Niks voor de jaarlijst dus. Ook een stukje verder langs de Lek, in het nieuwe gebied De Bossenwaard, is niet veel bijzonders te zien. Veel ganzen....

Ik besluit de regio uit te rijden, naar Driebergen, waar een jonge Zwarte Ooievaar al een paar dagen in een nieuwbouwwijk loopt. Ik had die soort graag dit jaar bijgeschreven in de regio, wat natuurlijk best nog zou kunnen lukken.

Gelukkig tref ik het beest, samen met John van der Woude, in het natuurgebiedje achter de nieuwe huizen. Dat is voor de foto natuurlijk net effe leuker. En net als bij Maria van Antwerpen(gefeliciteerd met de nieuwe soort op jouw Nederland-lijst) en Robert van der Meer lukt het om een paar fijne foto's te maken op korte afstand.

Tijdens het schieten van de portretten help ik John aan zijn eerste Wespenspin, waarvan er een paar in de kant van de sloot sprinkhanen vangt. Kolderiek moment is wel dat de door mij gevangen Grote Groene Sprinkhaan mij hard in mijn vingers bijt als verweer tegen de vangst. Ik laat het beestje van schrik vallen: het doet echt pijn als een sprinkhaan van een centimeter of tien van zich af bijt!


2 opmerkingen:

Maria zei

Prachtige platen van de Zwooi! en bedankt voor de felicitaties en de link.
Dat je nou gebeten bent door zo'n stoere Sabelsprinkhaan is wel hilarisch...sorry ;-)
fijne zondag,
Maria

Roos zei

Hallo Paul, nou ik weet precies hoe je voelt met het zien van deze zwarte ooievaar. Wat een prachtvogel is het he. Je foto's zijn prachtig geslaagd en ook jij had mazzel de vogel van zo dichtbij te kunnen fotograferen. Waarom schrijf ik dit zo vraag je je misschien af. Nou een paar dagen terug overkwam mij hetzelfde met zelfs twee exemplaren. Een adult en een juveniel. Leuke bijkomstigheid dat een geringd was en inmiddels weet ik dat dat in Tsjechie is gebeurd. Te lezen op mijn blog.
Groeten,
Roos