zondag 11 september 2016

Uitgeslapen

Precies: ik heb uitgeslapen. Aan het begin van de middag rijd ik even naar Woerdense Verlaat om toch nog een poging te doen de Visarenden te bekijken. En dat lukt, op afstand. Dus even door naar de Groene Jonker van Zevenhoven om een Steenloper op de jaarlijst te zetten. En dat lukt ook. Het is gezellig en er zit van alles om een paar uur te vullen: Krombekken, Bontjes, Kleine Strandlopertjes, een Kanoet (ook best zeldzaam in onze regio), een Temmincks, en natuurlijk nog steeds de Gestreepte Strandloper. Kortom: leuk!

En de lol van vandaag zit in het licht: het is bewolkt, maar de zon komt toch wel lekker door. Ik maak plaatjes tegen het licht in, en moet dus lekker sleutelen met de instellingen. En dat geeft uiteindelijk best aardige resultaten. Vooral bij een stel Krombekken en een Sperwer, vind ik....

Kieviten en KemphanenEn de nieuwe jaarsoort: de Steenloper. 

2 opmerkingen:

Roos zei

Heel fraai allemaal Paul. De sperwer heb je prachtig kunnen fotograferen.
Groeten,
Roos

Maria zei

Lekker fris en uitgeslapen en dan naar de Groene Jonker, dat kan alleen maar goed uitpakken ;-)) Fijne soorten zaten (en zitten) er! Die gestreepte zit soms dichtbij en krombekken ook een leuke soort en het levert mooie sfeerplaten op. En dan die sperwer, pffft wat staat die er lekker op zeg!
groetjes,
Maria