Overzichten vogels en foto's

donderdag 28 augustus 2014

Wit

Prunje, bij Serooskerke in Zeeland. Daar ga ik heen ondanks dat ik eerder heb gezegd dat ik nooit meer achter een Ross' Gans aan zou gaan. Telkens blijkt de door mij waargenomen gans een ontsnapt beest te zijn. Leuk om te zien, maar tellen doet een "escape" niet. Maar ja, nu zit er één in Zeeland……

Dus ga ik, zonder dat er een melding is. Eerst even kijken op de plek waar de vogel eerder is gemeld, maar daar zit geen witte gans met zwarte staart (zo lijkt het, maar het zijn de vleugelpunten die zwart zijn). Op goed geluk rijd ik naar Prunje Noord omdat daarvandaan regelmatig Brandganzen vliegen. In een grote groep ganzen zitten witte plekken! Telescoop erop en….. Eerst een Indische Gans, dan een kruising van een Sneeuwgans, en dan toch de Ross'. Een nieuwe soort voor me, nummer elf van dit jaar. De gans zit ver, en het is -precies als voorspeld- bewolkt hier. Op goed geluk.


Gelukkig gaat de gans nog even aan de wandel wat betere platen oplevert.

Dit is 'm dus niet….Missie geslaagd, dus richting huis. Natuurlijk rijd ik even langs de Brouwersdam waar altijd wel iets te zien is. Er dobbert nog een Roodhalsfuut rond, en de Grijze Zeehonden zijn weer bij de spuisluis. Een groepje Steenlopers verkleedt zich langzaam naar winterkleed.Tot slot nog even naar de dam van Stellendam. Het is daar druk met Lepelaars, Oeverlopers, Aalscholvers, Meeuwen, Tureluurs en Rosse Grutto's. Zoals het hoort in deze tijd op een zandplaat. Als dan ook nog een Kleine Zilverreiger door het beeld vliegt is de ochtend echt wel geslaagd.

3 opmerkingen:

Maria zei

Je moet het van ver halen, maar de Ross is prachtig!
fijn weekend
Maria

Marianne De Vogelkijker zei

Ik hoorde onlangs dat er een ringetje gevonden is in Prunje-noord..............;-)

Ouwe twitcher, toch mooi nr. 11 binnen!

Groetjes,
Marianne

PW Fotografie zei

Ik ook van jou.....