maandag 31 maart 2014

Verstoppertje

Het is wat frusterend om op je werk de meldingen te zien van een Grijskopspecht en de Buidelmezen. Dan duurt een dag werken net wat langer….. Maar na het werk pik ik Robert van der Meer op en rijd naar Vleuten: de keuze valt dus op de Buidelmezen.


Maria van Antwerpen en Marianne Wustenhoff zijn al ter plaatse. Rick Schonewille meldt zich ook. Het gaat dan ook om een heel zeldzame soort in onze regio. Maar het duurt even voordat de gemaskerde mezen zich laten zien. Gelukkig zijn er Blauwborsten en een Fitis om de tijd te doden.
De Fitis poseert leuk vanachter een takje, de Blauwborsten draaien mij de rug toe. En als de Buidelmezen dan in beeld komen, valt direct op hoe prachtig gecamoufleerd ze zijn. Ze lijken op te gaan in de Lisdodden waarop ze foerageren. Het is een feest om ze bezig te zien! Ach, laat de plaatjes maar spreken.


En die Grijskopspecht? Die zit op de Maasvlakte! Dan had dit blog vandaag niet af kunnen zijn…..

2 opmerkingen:

Maria zei

Geweldig! Wat een mooie platen en het is echt een super mooi vogeltje, TOP dat jullie ze nog gezien hebben.
Hopelijk blijven ze nog even, en kan ik ze met wat meer zon (aan de goeie kant) ook nog beter op de foto zetten.Was weer gezellig al was het maar even. Tot ziens!
Maria

Huib zei

Mooi foto's en goed dat je nog langs geweest ben. De volgende dag waren ze gevlogen. Mogelijk door het vele vrachtverkeer die de zandvlakte op en af reden.