zaterdag 8 maart 2014

Fraterfoto

Een soort die ik al heel lang op de foto wil zetten is nu in mijn buurt te zien: bij Pijnacker zit een Frater in gezelschap van een Europeese Kanarie en wat Groenlingen. Dat komt waarschijnlijk nooit meer voor, want zowel de Kanarie als de Frater zijn zeldzaam in het midden van het land.

Het blijken lastige klanten die vooral laag in de vegetatie zitten. Eén keer krijg ik ze samen in beeld, maar de foto kan ze niet bijhouden. Goed dat de Frater een geel snaveltje heeft! Een nieuwe fotosoort is  binnen, maar wel op de slechtste manier…..


Het kan niet altijd feest zijn…. Na een uur of twee -veel te lang- houd ik het voor gezien, ondanks het resultaat.

Ik haal een nieuwe kikker op in Leiden, rijd even bij mijn moeder langs in Alphen en ga weer op huis aan. Dan komt de Wapp via Robert van der Meer: Amerikaanse Smient op de plas Breeveld in Woerden. Ik moet nog uit eten maar neem even de vrijheid om toch te gaan kijken. Diederik Kok (de ontdekker), Pascal Wink en Frank en Robert van der Meer hebben de eend nog in beeld en zo "scoor" ik makkelijk een nieuwe jaarsoort. De ISO-waarde staat hoog, maar toch maak ik betere plaatjes van de Amerikaan dan de laatste keer dat zo'n gast op die plas zat.

De plaatjes kunnen beter, dus morgen bij daglicht nog maar een poging. En ik zal de enige niet zijn….


Geen opmerkingen: