zondag 5 januari 2014

Vlieland

Ok, vroeg op pad want de Sneeuwuil moet op de foto. Gert Vonk gaat mee want die heeft deze uil nog niet op zijn levenslijst. Onderweg even stoppen bij Den Oever voor de Kleine Geelpootruiter, toch een zeldzame Amerikaan.
Bij het plasje vinden we Marie-José en John van Gestel die samen met Dirk Eykemans op weg zijn naar Vlieland, net als wij dus. De ruiter kleurt door het mooie ochtendlicht wat donker, maar komt wel lekker dichtbij.Het is prachtig weer op het eiland waar ik nu voor het eerst ben, en gelijk valt het verschil met Texel op. Dit is een veel ongerepter natuur, nog mooier eigenlijk. Maar, ook rustig qua vogels. Misschien toch een nadeel in vergelijking met het overzichtelijke eiland links van ons.Nog verscholen
Gert en John hebben een nieuwe soort gescoord

De huurfiets brengt ons in een half uurtje naar de plek van de uil die stilletjes in het helmgras zit. Heel stil en net te verscholen. Dus na een uurtje precies dezelfde foto's gemaakt te hebben moeten we echt even wat anders..... Dus naar het strand voor Rosse Grutto's en Drieteenstrandlopers. Ook leuk.

Zoek de uil


We fietsen letterlijk het hele eiland over. Ondanks de wind. Wat scheelt het als je een elektrische fiets neemt! Totdat de batterijen op zijn.... De laatste zeven kilometer gaan op pure menskracht, waaraan het bij mij schijnbaar ontbreekt.


We komen nog eens bij de Sneeuwuil langs die zelfs een stukje vliegt. Er zit dus nog leven in de jongedame. Opnieuw maak ik een serie, mooier dan vanmorgen.

We moeten weer naar de boot: ruim vijf uur op Vlieland is echt te kort voor de pracht die er is. Opnieuw ben ik verbaasd door de schoonheid van Nederland ! Ik ga zeker nog eens terug, maar dan wil ik wel reservebatterijen mee!

Onze boot wacht achter de Rotganzen, in een minder schone omgeving bij de haven
Thuis kan ik bijna niet kiezen uit de reeks foto's die op mijn camera staan: de 5D en de 100-400 zoom-lens zijn een alternatief, maar wel een werkend alternatief. Ik plaats dus maar veel plaatjes van de Sneeuwuil en van de andere vogels, maar ook van de omgeving. Mooi!


4 opmerkingen:

Huib zei

Hoi Paul,
een leuk uitstapje en mooie foto's
groeten
Huib

Maria zei

Mooi is die kleine Geelpootje hoor. Je geeft ook een lekker beeld van dit mooie eiland. Ik ben er nooit geweest.
Over je schitterende platen van de Sneeuwuil ga ik het niet hebben hoor pfft!!!! (stikjaloers.) Je alternatief werkt prima!
groet en tot ziens,
Maria

Ruud's natuurblog zei

Waddeneilanden daar wordt ik vrolijk van. Prachtig die serie met de sneeuwuil.

Vriendelijke groet Ruud.

Unknown zei

Erg fraaie serie van de sneeuwuil ! Prachtige opnames

Groet, Thijs
www.pbase.com/thijsvandenburg