zondag 25 maart 2012

Geritsel

Het is toch prachtig weer! Qua weer niet de beste tijd om uitgebreid te feesten in een hotel in Overijssel. En toch doen we het. Het zijn immers gedenkwaardige jubilea voor mijn schoonfamilie, zeventig worden én vijfenveertig jaar getrouwd.

Het lukt me in elk geval niet om een ochtend zo vroeg op te staan waardoor het zinnig zou zijn om de Korhoen te zoeken. Maar eigenlijk is elke vogel die ik hier spot prima; ik heb nog nooit een vogel in Overijssel gespot. Dus is een wandeling op het landgoed van Huize Almelo uniek.


Ik hoor spechten, en zie Vinken. Het schreeuwen komt hier niet van meeuwen, maar van Gaaien en Kraaien. In de bomen het opgewonden roepje van de Boomklever.


Ik volg de eerste Citroenvlinder van het jaar als ik in de bladeren op de grond een ritsel hoor. Blijkbaar leid ik langzaamaan aan tunnelvisie, want ik zoek een Merel maar vind een muis, een Bosmuis denk ik. Een paar weken geleden mislukten alle pogingen zo'n beestje vast te leggen, dus ik ga er maar weer eens lekker voor staan.


Camera van de autofocus, en spieden maar. Het diertje beweegt vliegensvlug tussen de bladeren en takken, steeds verschijnend waar ik het niet verwacht. Pas na een kwartier heb ik een stukje vacht, nog een poosje later een beetje oog, en uiteindelijk een aardig plaatje.


Tevreden terug naar de hoofdsponsor van Heracles Almelo, nog een dagje feest....

2 opmerkingen:

Huib zei

Leuk, geen vogel, maar wel een mooi muisje.

Maria zei

He, lekker zo'n muisje een leuke afwisseling!
En gefeliciteerd natuurlijk met de bejaarde hoofdpersonen van de dag!
groet,
Maria