zaterdag 12 november 2011

Het verkrijgen van de zaak.....

Afgelopen donderdag samen met vogelend Woerden een vermakelijke presentatie van Goeroe Nico de Haan meegemaakt. Geweldig hoe je met kennis van het gedrag van vogels nog een mooi verhaal kunt maken van een Blauwe Reiger of een Boomklever. Als je de kans krijgt, gaan!

Gisteren even de hond uitgelaten bij de natuurplas Breeveld. Donderdag meldde Jeroen de Bruijn een Siberische Tjiftjaf, een ondersoort van de gewone, en met nog wat soorten verdwaald tussen de Oeral en India. Bij ons aan de plas, dus! Als ik aankom op de aangegeven plek, hoor ik de vogel gelijk roepen. Handig om eerst even de geluidengalerij van Dutch Birding te raadplegen. Samen met Wouter Kortleve, die ook bij het SMS-rondje van de Woerdense vogelaars is aangesloten, krijg ik de vogel zelfs een paar keer in beeld. Helaas te kort voor een goed plaatje, maar dat is geen ramp: het weer is heiig, koud en de Tjif lijkt sowieso grijs met dit weer..... Op de plas vindt Wouter nog een Brilduiker, ook leuk! Ik ben al vlot weer thuis.Vandaag eindelijk mijn 7D opgehaald. De oude 40D mag dus weer op reserve. Bij vertrek spot ik iets op de schuur waar normaal de Steenuilen nog wel eens zitten, maar het blijkt een Buizerd. Foto maken en op naar Kamera-Express.


Ik rijd vanuit Capelle door naar de Westgaarde in Amsterdam om een nieuwe soort te scoren die ondertussen een schaamsoort lijkt te worden: de Kleine Barmsijs. Deze week zijn er 12 gemeld daar, dus wandel ik deze middag heerlijk in het zonnetje een poos over de rustplaats. Al snel hoor ik Goudhaantjes, Staartmezen en Halsbandparkieten, en in een dichtbebost stukje tref ik precies één Kleine Barmsijs die ik niet op de plaat krijg. Ik blijf nog een uur of twee doorzoeken, en tref Groene en Grote Bonte Spechten, Gaaien en weet een Vuurgoudhaan (nieuwe fotosoort!) leuk vast te leggen. Verder alle soorten die in zo'n park horen, met een opvallende groep Staartmezen als vrolijk intermezzo.Nieuwe fotosoort: de VuurgoudhaanMijn motto blijft: "Eén goede foto en de dag is geslaagd". Altijd subjectief, maar deze dag is geslaagd, al wil ik nu dus weer een plaatje van een klein Barmsijsje..... Zo blijft er steeds weer wat te wensen!

1 opmerking:

Maria zei

Fijn dat je je 7D weer hebt. De kleine Barmsijs heb ik ook nog niet.(de grote wel)
Het komt wel, maar wanneer....misschien wel morgen. En helemaal mee eens: Een superfoto is al helemaal top en maakt een fotodag geslaagd.
groet, Maria