vrijdag 18 november 2011

Stripverhalen

Ik leg me niet zo makkelijk neer bij een dip, al weet ik natuurlijk dat dippen bij het spel hoort. Maar een Buizerd aanzien voor een Zeearend is, ook als het mistig is, wel een beetje suf. En je gaat toch naar huis met het idee dat je iets leuks op de foto hebt, en dan zo'n "afterdip". Balen.

Nu is het gelukkig zo dat ik niet meer helemaal naar de Biesbosch, Lauwersmeer of de Oostvaarders moet om dit te herstellen: we hebben immers een jonge Zeearend in ons Stichtse! Je moet hem alleen even vinden!

Dus rijd ik weer naar Waverveen. Als ik een Buizerd zie heb ik wel even een flash-back, maar ik ben nu wat scherper. Niet ver van die plek zie ik een enorm beest in het weiland. Hebbes!


Ik probeer dichterbij te komen, maar dat lukt niet. Als de Zeearend opvliegt en achter een boerderij verdwijnt, vrees je dat dit het dan ook was, maar dat valt mee.


Ik rijd een stukje door en speur de polder af, maar geen spoor van de Arend, totdat de jongeling opvliegt en redelijk dicht langs me vliegt, op weg naar de Grote Wije. Ik klik mijn plaatjes in hoge snelheid want in de buurt komen ze bijna nooit.


Blij met deze tweede kans en het resultaat, vertrek ik en ga ik even langs Kockengen waar soms een Roerdomp zit en deze week zelfs een Velduil is gevonden. Vanuit de auto spiedend en later langs de kade wandelend tref ik een Torenvalk. Het is roofvogeldag vandaag!Ik ga door naar Harmelen en tref langs de weg een vrij rustige Buizerd die eerst in een boom, dan op een paal en later in het gras op zoek is naar prooi. Opnieuw maak ik een serie want ook een Buizerd tref je niet zo vaak beeldvullend. Wel jammer dat het zonnetje niet schijnt: dan was het waarschijnlijk het meest sprekende stripverhaal van de maand geworden....
4 opmerkingen:

Marianne zei

Paul, je hebt mooi gescoord met de Zeearend!!! De aanhouder wint, je ziet het.

Groet,
Marianne

Maria zei

Geweldig Paul, wat een mooie reeks foto's van de Zeearend! We weten nu waar ie precies zit. Hopelijk blijft hij nog even en krijg ik ook nog een herkansing na mijn mist-vlek-foto's.Je ging zeker met een vette grijns huiswaarts!groet, Maria

Incanto Images Fotografie zei

wat een verhaal vertel je...soms hopen we dat we iets zien, en dan is het heel iets anders..;-)
Maar het is allemaal goed gekomen. Je hebt er weer prachtige foto's van weten te maken..

Groetjes Von

Anoniem zei

opmerking van Peter van der Meer,http://waarneming.nl/user/profile/7581

betreffende http://waarneming.nl/wn_details.php?id=61803567Proficiat man! Wat een verhaal en wat een platen. Petje af!