zondag 6 februari 2011

Wind

Wat een wind vandaag. Ondanks de 10 graden waai ik met de familie Van Der Meer naar Amsterdam, waar in de Sloterplas een vrouwtje IJseend zwemt. Voor mij een nieuwe fotosoort.
Onder toeziend oog van een beginnende kolonie Blauwe Reigers en een paar roofvogels schieten we onze plaatjes. De eend golft gelukkig een beetje in onze buurt, veel duikend en poetsend.Omdat de eend zo lekker meewerkt, hebben we ook nog tijd genoeg om even naar Ouderkerk te rijden. Op de Ouderkerkse Plas een enorme groep vliegerige Smienten, met een enkele Brilduiker. Ondanks mijn voorkeur, een plaatje van de slechtste concertzaal van Nederland op de achtergrond van de enorme plas.
Dan onder de snelweg door naar het Landje van Geijsel. We worden verwelkomd door een jagende Sperwer, en op het landje veel Wulpen, Bergeenden, Kievitten en Spreeuwen, en een paar Scholeksters en Grutto's. In de bomen naast de kijkhut schreeuwen twee Halsbandparkieten.

Dan volgt een zwerftocht door de polders richting Nieuwkoop, waar we uiteindelijk bij de Groene Jonker belanden die vrijwel leeg is. Onderweg treffen we weer een heel spectrum aan ganzen waarvan opnieuw de Kleine Rietgans de leukste is.
In Noorden treffen we een dame Grote Zaagbek, redelijk bijzonder in deze buurt. Peter (nieuwe lens, een hele beste Canon 100-400!!) en ik oefenen wat bij deze matige omstandigheden. De Zaagbek komt er aardig op.
Je ziet de wind over het water razen. Niks afnemend. Koud en verwaaid zijn we net voor het donker thuis. Koffie!


Geen opmerkingen: