zondag 19 december 2010

Sneeuwpret

Wat een pak sneeuw vannacht! Op onze tuintafel ligt een kleine 20 centimeter sneeuw. Niet zo leuk als je op pad wilt, maar wel mooi. Camera mee en wandelen maar. Winterbeelden te over nu, maar ook wel een beetje gevoel voor de dieren. In deze omstandigheden hebben ze het niet makkelijk.
Bij de laatste wakken scholen zwanen, eenden en meeuwen samen en in de voederboom in onze tuin is het een drukte van jewelste, vooral door de Vinken, Merels en Spreeuwen. Maar ook de Tortels smullen mee.

In het weiland graven de schapen de grassprieten op, een leuk gezicht maar wel veel moeite voor een schamele hap. De polder ligt er prachtig bij zo.
 
En dan de vogels. Zwarte Kraaien maken mooie contrasten, maar het vergt nogal wat om dat goed op de foto te zetten...
In de lucht is het wederom druk. Ik tel 23 Toendrarietganzen en 5 Kolganzen in een groep, en in een andere groep vliegen zo'n vijftig Brandganzen over. Nou wil in zo'n groep Brandjes nog wel eens een bijzondere gans meeliften (Sneeuwganzen, Canadezen of Roodhalzen) maar de foto is te slecht om dat uit te zoeken.
Kollen en Rietganzen
In de wijk de zangertjes: Natuurlijk eindeloos veel Vinken, Roodborsten, Winterkoningen en Mezen, maar ook de Heggenmus en de Groenling komen nu tevoorschijn. In de bomen pellen een stel Putters de oude zaadjes.
Op straat veel mensen die op de één of andere manier bezig zijn met het weer: auto's schrobben, paden vrij maken of lekker spelen. Mijn favoriete model Fleur "van de overkant" laat even zien hoe leuk dat is!
Ik wil deze week toch nog achter die Grote Geelpootruiter aan.... Gezien het weer heb ik maar vast een hotel geboekt.

Geen opmerkingen: