woensdag 7 april 2010

Teruggevonden

Na lange tijd, toch een maand of twee met bar weer, eindelijk weer de plaatselijke "knuffel-uil" gevonden! Eind vorig jaar constateerde de familie Van Der Meer dat er twee Steenuilen in onze buurt rondhingen. Na het ophangen van de nestkast waren de uilen echter uit beeld.
Tot vorige week zondag toen ik een uiltje op een voor ons bekende plek zag. Opluchting: in elk geval was er nog één over..... Maar geen camera bij de hand, dus tegen de schemering een paar keer waken geblazen.

Gisteren, tijdens de Telfortstoring, eindelijk een plaatje kunnen maken van een verstopt uiltje. Wel in de buurt van de nestkast, maar toch weer op een oud plekje. Het wil ook niet altijd gelijk lukken. Maar, zolang ze in de buurt zijn, wachten we rustig af.

In de polder dansen de hazen rond de legers, soms lastig gevallen door de meeuwen en de kraaien. Het zijn gewoon leuke beelden die zo bij deze tijd van ontwakende natuur horen. In de sloot jaagt een Blauwe Reiger. Wat mij opvalt is het rood op zijn snavel. Seizoen, of toch een koele moordenaar?

Onderweg naar huis het vertrouwde geluid van een groepje Putters dat nu de knoppen uit de bomen aan het eten is. En een Merel die ik door het raam kon fotograferen terwijl ze een enorme vlek op onze auto produceert.

Ondetussen lekker aan het experimenteren met de macrolens. Geen bloem of insect is veilig.....

Mug

Geen opmerkingen: