Overzichten vogels en foto's

vrijdag 6 maart 2015

Iphone

Vandaag vrij, en ik doe een lekker rondje Waverhoek om de Bonte Strandloper op de lijst te zetten. En ik ga na lange tijd een stuk wandelen in de Gagelpolder. Leuk, maar gisteren was leuker:
Ik zat rustig te werken als collega en vogelaar Tjeerd Burger bij mij binnenloopt met de mededeling dat hij onderweg naar het werk een Kleine Burgemeester heeft gezien, op een paar honderd meter van ons kantoor. Ik ga in de middag even kijken, natuurlijk, want dit is een unieke verschijning voor Utrecht.
Eigenlijk verwacht ik een jonge vogel, maar die zie ik niet. Tjeerd meldt mij dat het om een adult gaat, en dat is nog specialer: die heb ik nog nooit gezien. Nou ga ik naar kantoor zonder verrekijker of camera, dus daar sta ik na een poosje zoeken oog in oog met deze speciale meeuw met in mijn hand een Iphone... Voor mij een nieuwe vorm van bewijsplaat!


Het is al snel gezellig in de binnenstad van Utrecht: Maria van Antwerpen is de vergadering uitgelopen en Hans Russer is op zijn bromfiets als een speer deze kant opgekomen, Guus Peterse fiets al even rond. Ook zij gaan op de foto, en dan zie je dat die telefoons hiervoor geschikter zijn.


Vandaag "doe" ik dus twee gebieden. De ene met de steltjes, de andere met vogels van park en bos. Gelukkig vind ik een Bontje die lekker meewandelt met de Grutto's en de Scholeksters, en in een sloot vind ik voor de tweede keer dit jaar een Waterral. Leuke soorten dus.Jaren geleden wist ik in de Gagelpolder altijd wel een IJsvogel of een Goudvink te vinden, en dus wandel ik vol verwachting door wat nu een speelbos is. Leuk geworden, en vogels zat. In een boom hoor ik plots het tikken van een Appelvink, en nog één. Er zitten plots drie van die grote Vinken in de toppen! Je kunt er zo maar jaren naar zoeken... Ze zitten lastig hoog en tegen het licht in, maar ik heb nu gelukkig wel fotospullen in de hand.Morgen zon en temperaturen in de dubbele cijfers!


2 opmerkingen:

Maria zei

Hoi Paul het kan zijn dat je -tig keer een reactie van mij krijgt, gaarne verwijderen. (die extra reacties dan ;-)
Bij het aanklikken van publiceren gebeurde zo te zien niks, en je kent me, dan ga ik het nog een paar keer proberen :-)
Dit was de reactie:
Hoi Paul, Ja die Kleine Burrie was erg leuk. Hij is vermoedelijk weg nu...
En gefeliciteerd met deze mooie platen van de appelvink!!! toppie.
groetjes
Maria

Marianne De Vogelkijker zei

Geweldig die Appelvink, leuk om daar tegenaan te blunderen, dat maakt de dag toch helemaal goed!

Groetjes,
Marianne