zaterdag 14 maart 2015

Eén Zwaluw....

Vriend Gert is van de ladder gevallen, en moet na een paar dagen binnenblijven gelucht worden. Ik haal 'm op voor een rondje Haastrecht.


We scannen het Doove Gat af, en vinden een paar Bontbekplevieren, een Noordse Kauw, wat Kwikken met een Rouwkwikstaart-man. En we hebben het koud! Heel koud. Dus hijst Gert zich weer in de auto, op de verwarmde stoelen.

Onderweg naar Twaalfmorgen zie ik een vogeltje met een witte buik overvliegen. Zo snel hebben we allebei niet kunnen zien wat het was, en dus zet ik de auto even aan de kant voor een onderzoek. Een Boerenzwaluw vliegt loom over het water, af en toe een mug oppikkend. Het beestje is vroeg, volgens ons, en vliegt tot op een paar meter voor ons langs. Prachtig om te zien, al zijn ze over een paar weken weer heel gewoon. Plaatjes maken blijft een uitdaging, zeker nu het weer wat grijs is.We scannen Twaalfmorgen nog even af, maar zien niet veel bijzonders. Tot een IJsvogeltje vlak voor de auto op een hek komt zitten. Dat is niet te fotograferen, maar als de "blauwe flits'  een stukje verder weer op een hek landt, lukt het een plaatje te maken.


Gert gelucht (sterkte, man!), de eerste Boerenzwaluw, en een IJsvogel: lekker middagje!

1 opmerking:

Maria zei

Lekker middagje met een ijsvogel en de eerste boerenzwaluw, daar worden we blij van! En daar knapt Gert hopelijk ook van op! ach arme!!
fijn weekend
groet Maria