Overzichten vogels en foto's

donderdag 1 augustus 2013

Citroenvlinder

Het zit even niet mee als ik vroeg bij de Waverhoek kom om de Poelruiter op de foto te zetten. Het beestje zit echt helemaal achterin. Ik drentel een uurtje rond waarbij de Kemphanen, de Bosruiters en de Witgatjes met een ruime boog om mij heen lijken te lopen. Niks komt echt lekker voor de lens. Croppen dus maar....





Het wordt ondertussen lekker warm op mijn kale hoofd, en dus vlucht ik de auto in. Via het Polderreservaat bij Kockengen ga ik richting huis. Zwarte Sterns zijn er niet meer, maar in het kleine bosje lijkt een nest Havikken te zitten. Een onvolwassen vogel vliegt een rondje om me heen om vervolgens weer de bomen in te vliegen.




Via de Rietlanden -waar wel het een en ander fluit, maar niks in beeld komt- rijd ik door naar Woerden. Onderweg ga ik in de remmen voor een Citroenvlinder. Vaak gezien, maar voor mijn regio-vlinder-lijst nog nieuw.



Je kunt er maar zoet mee zijn....

In de avond zie ik de melding van Jeroen de Bruijn: er zit een Kleine Zilverreiger bij de Natuurplas Breeveld. Ik weet dat Gert Vonk die nog op zijn regiolijst mist, en dus informeer ik hem. En dus staan we later aan de plas, naar een lege plek te staren. Gelukkig woont Jeroen vlak bij, maar dat helpt in eerste instantie niet. Gert en ik wandelen maar een stukje verder om dan maar de Oranje Luzernevlinder op zijn lijst te zetten. Wat dan weer wel lekker lukt: we zie zelfs twee exemplaren.

Watersnuffel
Oranje Luzernevlinder 

Blauwe Glazenmaker
Tegen beter weten in rijden we nog een keer bij Jeroen langs, maar de reiger lijkt weg.... Totdat Gert en ik de eerste slok koffie bij mij thuis naar binnen klokken.... Bericht van Jeroen: "hij zit er weer..." We stappen dus weer in en vinden inderdaad de Kleine Zilverreiger aan de kant van de plas, mooi met de gele voetjes op een tak.  Twee regiosoorten voor Gert, en een mooie Blauwe Glazenmaker als bonus in de boom waarnaast we staan.

De reiger

2 opmerkingen:

Maria zei

Toch een warme (haviks-)neus gehaald! Maar dat bedoel ik niet rottig hoor!!Het citroentje is ook top. Ik heb ook aardig moeten croppen voor de Poelruiter...
groetjes,
Maria

Marianne De Vogelkijker zei

Die poelruiter is fotoschuw! Dus dit keer ligt het niet aan jou :-)

De Kleine zillie met z'n gele voetjes is wel erg leuk en de blauwe glazenmaker is voor mij nog een foto wenssoort, mooi hoor.

Met die zon op je (kale) hoofd moest ik toch meteen weer denken aan het rood dikkopje.... :-D.

Groetjes,
Ma rianne