vrijdag 16 augustus 2013

Vries

Deze titel is verwarrend als je bedenkt dat Gert Vonk en ik vogels zoeken op de rand van Drenthe en Friesland, je een Fries anders schrijft en het niet bepaald vriest. We rijden naar het Fochteloƫrveen, als tussenstop voor het geval in Friesland toch nog een melding komt van de Bonapartes Strandloper. In dat geval zijn we lekker op weg. We zetten gewoon de pas er in met het wijde landschap voor ons, met als targets de Slangenarend en als het even kan een Kraanvogel.

Het is al tegen elven in de ochtend, dus de kansen zijn niet heel groot. Toch zien we in de verte eerst drie, en later zelfs vier van de prachtige Arenden zweven en bidden. Veel te ver weg, en een wacht van een uur of twee brengt ze ook niet dichterbij.


Deze verpesten een dag gemakkelijk: de Daas (Gewone Goudoogdaas)De tijd besteden we echter nuttig; we treffen Martijn Bot die bij een plasje libellen bekijkt. De Zwarte Heidelibel-man gaat op de foto, en we pikken de Venglazenmaker als nieuwe soort op. Een plaatje van het Heideblauwtje is ook redelijk bijzonder, en ook nieuw voor onze lijsten. 


Omdat de Slangenarend wegblijft wandelen we rustig terug. Tussen de rondvliegende Aalscholvers en Grauwe Ganzen verschijnen plots twee Kraanvogels, later nog gevolgd door drie andere. De buit is dus binnen!
De middag is dan al lekker gevorderd, en aan de Waddenzee blijft het stil. Fotografisch is het allemaal wat mager, en de regen dreigt. Dus gaan we een bakkie koffie doen bij mijn oudste broer (en trouwe lezer)..... in Vries!

2 opmerkingen:

Marianne De Vogelkijker zei

Lekker die aanvliegende kranen, mooi dat jullie de buit binnen hebben gehaald en nog een nieuwe vlinder erbij.
Kreeg jij on-nette reacties op je blog (serieuze vraag) dat je erbij schrijft houd het netjes? Zo ja, wat irritant en vervelend.

Groetjes,
Marianne

Maria zei

Hoi Paul Weer een best eindje gereden dus! Mooi dat Heideblauwtje. Venglazenmaker ook niet verkeerd. De kranen zijn natuurlijk heerlijk! Het vogelen is weer begonnen, en daar snakken we toch een beetje naar.
groet,
Maria