dinsdag 20 augustus 2013

Radio 1

Zoals het tegenwoordig gaat: Rick Schonewille "Appt" dat hij de Bonapartes wil gaan doen. Wie er mee wil? Nou is de eerste dag werken best goed bevallen maar die vogel moet nog in de lijst. En met de hulp van Rick en Robert van der Meer -die ook reageert- is de kans op succes nou eenmaal wat groter. Dus vertrekken we vanmorgen vroeg, want het hoog water is om tien uur en de Peazermelannen liggen niet naast de deur.


We zijn op tijd ter plekke, en de eerste vogel die we zien is een Nandoe die met een boer door de akkers stapt. Het moet niet gekker worden! Een Nandoe op de jaarlijst!

We zoeken een plasje af naar de Bonapartes Strandloper, en Rick en Robert steken na een half uurtje de vinger op: Hebbes. Ik kijk het beestje af en schiet wat plaatjes die door de afstand en het dan nog sombere weer niet best zijn. Het lukt Robert met de digiscoop-techniek veel beter: zie hier. Toch weer eens een nieuwe soort op mijn levenslijst!Rick rijdt een rondje naar het Jaap Deensgat waar de jongens de Casarca en de Reuzenstern opzoeken en ik langs het kazerneterrein de Oehoe vind die hier al een poosje zit. Het beest is waarschijnlijk ergens ontsnapt en is agressief maar blijft eenmaal gevonden slaperig op zijn plek. Een Oehoe op mijn "Groningenlijst"; ook niet helemaal normaal....Boswachter Willem Klok en
verslaggever Wieger Hemmer
We gaan op de terugweg nog even langs het Fochteloƫrveen om even de Witbandkruisbek te zoeken. We wandelen rond en treffen naast de nu wel bekende Slangenarend en Kraanvogels ook een paar Adders en een boswachter die door een verslaggever wordt gevolgd. Spontaan worden wij in het interview betrokken. Deze week dus tussen half zeven en zeven uur 's avonds luisteren naar de Zomeravondspits op Radio 1.

Terwijl we bezig zijn komen een paar wandelaars aandragen met een Grote Beer, een nachtvlinder met prachtige tekening en kleuren. Ook een leuk intermezzo.
Ondanks onze klim naar de bekende toren van het Ravenswoud zien we geen Kruisbekken. Dat was ook wel wat veel van het goede geweest....


1 opmerking:

Maria zei

De foto van de Oehoe is fenomenaal! en een nieuwe soort op je bescheiden lijstje ook niet verkeerd!
Mooie dagtocht.
groet,
Maria