zondag 23 september 2012

Roodpoot

Als het weer dan steeds slechter uit het zuidwesten komt, zit er maar één ding op: naar het noordoosten!
Het is in de omgeving van Vlagtwedde nog heerlijk als we daar net na de middag aankomen. Een ideale zondag; uitslapen, uurtje of drie toeren en dan zonnen met een Roodpootvalk in de kijker.


Een spontane actie weer, na weken waarin het twitchen niet helemaal meeviel. Samen met Gert Vonk deze afstand afleggen voor een nieuwe soort op onze lijst is dus niet zonder risico. Maar, als we aankomen en daar zowel Jan Lantinga als de door hem ontdekte jonge Roodpootvalk aantreffen, is alles van de afgelopen weken weer vergeten. Tel daar een hele rits Torenvalkjes, Buizerds en Sperwers bij, en we hebben een heerlijke roofvogelshow in het oosten van Groningen.

Lunch?
Ik rijd een stukje om zodat ik het rovertje -dat bidt, duikt en meestal in de lucht een libel van de vleugels ontdoet en verorbert- wat dichterbij krijg voor de foto. Wat lukt, zelfs redelijk dichtbij op een paaltje, zij het met de rug naar me toe. Ondanks het tegenlicht is de vlieg- en jaagshow tegen het eind van de middag is fantastisch om te zien.


Ik hab de soort al eens gezien in Hongarije. Dus eigelijk zat deze vlakbij! Mooi beestje en nieuw op mijn Nederland-lijst.

4 opmerkingen:

Maria zei

Wat een succes! Lekker snel gevonden en "vlakbij" Natuurlijk weer schitterende foto's! Kun je de week weer beginnen met een grijns.
groetjes
Maria

Gonnie van de Schans zei

Heel mooi deze serie van de roodpootvalk, zeker waar die aan de maaltijd zit, ehhh vliegt.

Groeten, Goonnie

De Reptons zei

Mooie waarneming deze roodpotvalk Paul,
groet,

Anoniem zei

Via wat googlen je site gevonden.
Ziet er mooi uit en je hebtprachtige platen geschoten. Ik ben blij dat zoveel vogelaars ruim een week van de roodpoot hebben kunnen genieten.

Groet,

Jan Lantinga