maandag 31 oktober 2011

Doe 's gewoon!

Na al die omzwervingen en kustsoorten, en al twaalf nieuwe soorten deze maand, ben ik gisteren met de familie Van Der Meer maar eens een rondje in de buurt wezen doen. Op zoek naar een Zwarte Ibis die in de polders rond Mijdrecht zou rondzwerven.
In de miezer en met het bedompte licht van een herfstdag in de mist rijden we het hele gebied door. Wat Kramsvogels, Kol-, Brand- en Grauwe Ganzen, en omdat we tegen het donker nog even kijken hoeveel Grote Zilverreigers op de slaapplaats komen, tientallen van die soort. Klinkt best leuk? Ach, als je goed de zegeningen telt viel het ook best mee......


Vandaag gewoon aan het werk, maar wel tijd voor een rondje park in mijn buurt. Best gedisciplineerd als je weet dat de Langstaartklauwier voor het eerst ooit in Nederland is geland. Mooi beest..... 
Maar ik loop dus mijn rondje met de hond. Een Fuut vangt vis waarbij een Lieveheersbeestje geluk heeft (als ie de kant haalt). Kijk maar eens goed naar de foto. Verder een Staartmees, veel Roodborstjes en mezen. Het is lekker wandelen in ons park, waar de bomen de laatste blaadjes aan het verliezen zijn. 


Heel gewoon, eenden met de weerspiegeling van het rood van de herfst. 

2 opmerkingen:

Maria zei

Heel gewoon.
Maar wat heerlijk als je het gewone zo prachtig kunt weergeven. Het oog voor de schoonheid van het gewone. Mooi dat je daar nog oog voor hebt.En wat gappig dat lieveheersbeestje!
groet, Maria

Anoniem zei

Hoi Paul, je bent professioneel bezig. Durf straks niet meer bij je in de buurt te staan.
Zit nu in Down Under en hier vliegen ook heel veel vogels, heb al 75 soorten gezien
groeten
Huib de Rooij