zondag 9 oktober 2011

Het wordt spannend

Wat kan het verkeren! Vandaag natuurlijk absoluut vreselijk weer voor vogels en foto's. Maar toch even naar de Oostvaarders om de daar aanwezige Grote Zee-eend te zoeken.


Ik was afgelopen woensdag al even met Robert van der Meer naar Katwijk gereden om wat zeetrekvogels te zien. Niet erg succesvol (volgens Robert is "zuidwest de pest") omdat opnieuw de wind niet uit de goede hoek kwam, maar toch een Grauwe Pijlstormvogel als nieuwe soort kunnen bijschrijven.

Ik tref wat eenden in de Pampushaven, vooral Kuifeenden en een paar Tafeleenden. Niet wat ik zoek. Met de telescoop op het raam zoek ik de haven verder af en vind de witte oogvlek van Grote Zee-eend ver weg aan de overkant. Jammer voor de foto, maar dat maakt voor mijn lijst niet uit: Nummer 299! Nog één....... Helaas houdt de vogel zijn felgele snavel verborgen. Niet vreemd in dit weer.
Met het beeldje van een rugzwemmende Kuifeend en de Tafeleend en Futen op de golven ga ik weer naar huis, een soepje eten. Herfst heeft zo zijn eigen rituelen.....

1 opmerking:

Maria zei

Het wordt nu wel spannend hoor!
Ik leef met je mee! Volgende week de magische 300? Ik duim voor je.
groet,
Maria