maandag 4 september 2017

Vieze poten

Door de scheiding en alle bijkomende toestanden heb ik mijn regiojaarlijst ernstig verwaarloosd. Gewoon te weinig "buiten gespeeld" en dan doe je niet mee: uren maken hoort bij een toppositie. Jammer, maar eigenlijk ook wel eens lekker rustig. Het is toch altijd een hoop gejaag als je ieder vogeltje na moet jagen.

En dus doe ik het verder rustig aan dit jaar: een achterstand van dertig vogels maak je niet meer goed. Wat niet betekent dat ik niet lekker ga vogelen! Vandaag loop ik een -rustig- rondje Waverhoek, op zoek naar een paar rallen. En het zit mee: Na een uurtje vind ik een Waterral, en even later ook het Porseleinhoen. De laatste wandelt heel rustig langs de rand van de plas naar mij toe. Het kost even wachten, maar na nog een uurtje is de afstand redelijk genoeg voor een paar foto's, waarop de modderpootjes en de crèmekleurige onderstaart goed te zien zijn. We zijn misschien wat verwend met deze soort in onze regio, maar het blijft wel een heel zeldzame vogel!
2 opmerkingen:

Maria zei

Hoi Paul,
Ik zit dit jaar pas op 198 jaarsoorten en zit ook nog niet aan de 300 soorten ( nog twee!)
Maar ik heb geen haast. En door omstandigheden loop je dus achter. Je moet er maar van genieten als je wel tijd hebt voor een frissen neus ;-) En die ral en de prachtige porseleinhoen heb ik dit jaar nog niet gezien! Mooie foto's!
groetjes, Maria

Frans zei

Je toch wel een beetje geluksvogel.... weinig buiten gespeeld en dan gelijk maar een ral en een mooie porseleinhoen. Dat maakt veel goed. leuke foto's
Groetjes
Frans