zondag 28 oktober 2018

Rood?

Het is allemaal een beetje rustiger dan we gewend waren, en als gisterenavond dan de Roodoogvireo wordt gemeld (ontdekt door onder andere de heren Van Der Meer) is het de vraag of Gert Vonk en ik nog bij de twitchers van Nederland horen. En het antwoord is "ja"!

Nadat de vogel is teruggevonden belt Gert mij uit bed, en we gaan. Op zoek naar een vogeltje dat jaarlijks wel eens uit Noord Amerika overwaait naar Europa, maar zelden naar Nederland.

We voegen ons bij een groep vogelaars waaronder veel oude bekenden. En dan maar kijken en plaatjes schieten. De vogel is snel, onrustig en klein. Maar het lukt een paar leuke plaatjes te maken van deze voor mij nieuwe soort in Nederland. Fijn! Al zien we in dit jonge beestje niet echt de naam terug.

"Hee, lelijk".....en wie kijkt: Jeroen! 
Mede-ontdekker Robert van Der Meer kijkt meeEen beetje licht in het oog verklaart de naam
We kletsen nog wat bij met de broers Van Der Meer (topvondst!), nemen Jeroen Bes even in de maling (waardoor hij weet dat hij weer eens mijn blog moet bezoeken), kletsen even bij met al die vogel-vrienden en gaan weer richting boot. Ik pak nog even een plaatje van een Kleine Vliegenvanger mee, ook heel zeldzaam!


En zo is er eindelijk weer eens een echte vogel-zondag samen met Gert. Zo leuk weer! En koud, dat ook!

En natuurlijk een boot-meeuw......


3 opmerkingen:

Maria zei

Echt super Paul!!
en rood?? Ja VET ROOD !!
groetjes,
Maria

Anoniem zei

En bedankt hĂȘ Paul. Maar als ik alleen zulke foto's te zien krijg met zulke onderschriften was dit m'n laatste bezoek aan je blog. Maar toch leuk je gezien te hebben. ;-) Jeroen

Frans zei

Nou Nou Paul beter kan je ze niet krijgen! wat een mooie platen van deze Amerikaan. Die roodoog heeft er ook maar 2 dagen gezeten, waar zou ie gebleven zijn?
Groetjes
Frans