donderdag 21 september 2017

Pechvogel

Ik zit rustig te werken als ik plots kabaal hoor in de tuin. Ik schreef al eerder over de Sperwers in onze buurt, en over de Huismussen, en over dat ik mijn camera tegenwoordig strategisch beneden bewaar. Vandaag heb ik -het is lekker weer- ook nog de deur open met een redelijk dicht vliegengordijn in de opening.

Op de grond onder een struik zie ik een jonge Sperwer met een Huismusman in de klauwen. Beide levend... Ik sluip met de camera voorzichtig naar de deur en weet de lens door het vliegengordijn te krijgen zonder de rover te verstoren. Zo heb ik een paar minuten de tijd om op korte afstand de moord op de Mus te fotograferen.

Het is eigenlijk gruwelijk, want de Mus lijkt te smeken om zijn leven, in stilte weliswaar.  De Sperwer is niet barmhartig en drukt zijn eten langzaam dood, waarna het plukken begint. Helaas ziet de Sperwer mij op dat moment en besluit elders zijn diner af te maken.
Zo heb ik dus een hele rits foto's van dit tafereel, van de concessieloze natuur in onze stad. Als natuurliefhebber èn fotograaf zeg ik: "Mooi!"


2 opmerkingen:

Maria zei

Sommige mensen boeken een hutje voor € 90,--. zien vervolgens géén sperwer.
Dat kan ook. Maar jij in eigen tuin een levensecht dodelijk drama. Heel MOOI! Je moet alleen geen partij gaan kiezen voor de mus, want dat is erg ;-)) Geweldige foto's!
Groetjes, Maria

Dzjiedzjee zei

Wat een prachtige serie Paul. Je maakt schitterend werk!!

Groeten uit Sneek!
Gert Jan
www.gertjanhermus.nl