vrijdag 6 februari 2015

Burrie

In de trein naar huis zie ik het bericht over de Kleine Burgemeester. In Alphen aan den Rijn, onze regio dus! Deze meeuw is landelijk al behoorlijk zeldzaam en in onze regio nog nooit gezien. Het beest is vanmorgen ontdekt door Ferry van der Lans en als ik halverwege de middag op de plek aankom, krijg ik al snel gezelschap van Jan Joost Bouwman, Martin Fousert en Bertus de Lange. We zoeken de vuilnisstortplaats af, maar vinden de meeuw niet. Het wemelt wel van de meeuwen en van de Ooievaars en dus wachten we een poosje af.


Bertus is degene die de Kleine Burgemeester het eerst ziet. Waar die vandaan kwam, geen idee, en de vogel landt in één van de containers op de vuilstort en verdwijnt weer uit beeld.


Gelukkig wordt er nog gewerkt zodat de club meeuwen regelmatig op de wieken gaat. Op enige afstand lukt het de vliegende meeuw te platen. Niet geweldig en meestal met flink tegenlicht, maar duidelijk herkenbaar.Uiteindelijk landt de Burrie aan de overkant van de Gouwe op een container waar het wat poetst en in slaap lijkt te dommelen. Tijd om de warmte van de auto weer op te zoeken! Deze Kleine Burgemeester is nummer 233 op mijn levens-regiolijst, evenveel als Hans Russer die de lijst al sinds jaren aanvoert. Voor hoelang weet ik niet, maar gedeeld eerste is ook eerste! Al duurt het misschien maar 1 dag.....


4 opmerkingen:

Maria zei

Het is je weer gelukt! Mooi die Burrie!
fijn weekend!
groet,
Maria

Anoniem zei

yes! Dat was fijn: dat ie zich zo mooi liet zien!
Blijft toch niet mijn ding: meeuwen....
Maar ik ben blij met soort nummer 201 op de regio-lijst.
groet,
Martin

Marianne De Vogelkijker zei

Nou Paul, dat heb je toch mooi voor elkaar: Eerste op de regiolijst, waarschijnlijk voor lang want jij racet overal achteraan en Hans niet (die heeft geen snelle auto met verwarmde stoelen). Maar een felicitatie waard. De foto's zijn gezien de omstandigheden best redelijk gelukt vind ik. De eerste en de laatste vind ik het mooist.

Groetjes van een sukkelige regiogenoot die ergens op de 16e plaats ofzo staat ;-).

Anoniem zei

Leuke serie Paul! Vandaag ook een tijdje gezocht, maar 's middags was de vogel helaas onvindbaar (zie mijn blog).
Groetjes,
Robert