dinsdag 30 december 2014

Goudzoeker


Heerlijk die vrije dagen. Tussen de familie-bedrijven door neem ik tijd om even lekker te wandelen met de camera. In Houten op zoek naar de Goudvink, bij Vlaardingen de Rietputten door op zoek naar de mooiste foto van de Baarmannetjes, en vandaag rond ik de Waverhoek.

Die Goudvink vind ik niet, en de Baardmannetjes blijven zo diep in het riet dat een foto er niet in zit. Gelukkig is de bijvangst best aardig: De Grote Zee-eend in het binnenland, en de bewegelijke Vuurgoudhaan die nu eens wèl op de plaat komt.Drie maal de Vuurgoudhaan
Stormmeeuw
Goudhaan
Boomkruiper met prooi
Staartmees
In een vijver in Houten spettert een witte eend met tegenlicht, en dan moet je een plaatje maken.


Watersnip
Vrouwtje Grote Zee-eend
Voordeeltje van de kou: ijs
De vogel die ik nu overal tegenkom: de Roodborst
Sinds een paar dagen loopt een Koereiger rond bij Waverveen. Marianne Wustenhoff meldt de vogel nauwkeurig (Nieuwe regiosoort voor deze sympathieke ganzenzoeker) zodat terugvinden niet moeilijk is. Als ik aankom op de plek staat het kleine reigertje een paar meter van het hek naast de weg. Voorzichtig schuif ik mijn lens door het (open!) autoraam naar buiten. De reiger is zo dichtbij dat die maar net op mijn beeld past.
Knipoog van een Koereiger (let op oogvlies)

Ik tref Marianne en de familie Van Der Meer nog even. Robert wijst ons nog even een Kleine Rietgans aan die te ver zit voor een foto. Een Koereiger (tweede in de regio voor mij) en een Kleine Rietgans (toch ook behoorlijk zeldzaam in onze regio!) op één dag, da's een leuke score.

Nog 1 dag om de jaarlijst te vullen....3 opmerkingen:

Maria zei

Ooooooooohhhh wat een heerlijke vogelblog uit de regio! Je vuurgoudhaantje en kleiner broertje beeldschoon, de meeuw zelfs ook, mooi hangend ijs, super mooie boomkruiper,lief roodborstje, hebbedingetje die zee-eend en spetterfeesteend bij Houten maar........die Koereiger daar ben ik helemaal groen, geel jaloers op!!!!
groetjes
Maria
p.s mijn vuurgoudhaantje was een nieuwe soort en dus jaarsoort en dat op 28 december!

Huib zei

Mooie foto's Paul !!! Knap dat je iedere keer weer met een leuke blog verschijnt,
groeten Huib

Marianne De Vogelkijker zei

Hoi Paul, mooi die Goudhaan en de vuurgoudhaan! Dat zijn voor mijn frustratievogels wat foto's betreft. De Koereiger doet het geweldig. De laatste dagen van het jaar brengen toch behoorlijk wat verrassingen. Nu duimen dat de eerste dag van het nieuwe jaar net zo cool wordt!

P.s. Ik heb het Costa Rica voorstel thuis voorgelegd.....;-) ;-), ik denk dat het nog éven gaat duren.

Fijne jaarwisseling!
Marianne