zaterdag 13 december 2014

KWAK

In de ochtend ga ik even naar het wijkwinkelcentrum omdat ik daar een paar vreemde vogels heb gezien: bijna witte Kauwen. Het kost mij een half uurtje (waarin mijn lief ondertussen de weekendboodschappen doet) om de vogels te vinden. Onderweg pik ik wat neefjes op waaronder de Gaai.

Blijkbaar zit in dit stuk Woerden een bloedlijntje wit in de vogels.

Na de lunch bel ik vriend Gert Vonk, die ik door wederzijdse drukte al een poosje heb gemist. Ik moet nog wat sleutelen aan zijn fotobewerkingsoftware, maar eerst gaan we even op zoek naar de jonge Kwak die bij Schoonhoven in een boom zit. Met de vriendelijke hulp van de terreineigenaar lukt het aardig foto's te maken van de jongeling die wat verloren in de dreigende regen zit. Toch wel bijzonder in december.
Gert wil dan nog even naar Polsbroekerdam om de Ruigpootbuizerd op te zoeken. Onderweg in de polder vind ik een Groene Specht, zo gewoon maar vaak zo onvindbaar. Het wordt dan al wel redelijk duister, maar het lukt om de vogel te spotten. Ook lukt het de Ruigpoot (weer) in de kijker te krijgen. Die lijkt onze kant op te komen, en tijdens ons "sprintje" naar de beste positie glijdt Gert uit; vol in de bagger (KWAK). Als goede vriend kan ik daarom natuurlijk niet lachen, en zet de stoelverwarming liefdevol voor hem aan..... Met een doekje over de stoel.....


Bij Gert thuis stel ik zijn software in, en dan blijken de foto's van de Ruigpootbuizerd ook nog niet best. En toch was het een vermakelijke middag.


3 opmerkingen:

Maria zei

Oeps, leuk dagje inderdaad een kwak en een smak ;;-)))
Ik lach niet...groeten aan Gert!

Marianne De Vogelkijker zei

K*****T, en ik was er niet om Gert te redden -( terwijl hij nog wat van me tegoed heeft.
De Kwak is leuk maar de foto van de Groene specht vind ik echt gaaf, das ├ęchte actie.

Fijne dagen en groetjes,
Marianne

PW Fotografie zei

Klopt, jouw naam is gevallen....... Ik heb de honneurs voor je waargenomen.....