Overzichten vogels en foto's

zaterdag 24 september 2011

Op de valreep

Zulk lekker weer! Ik ga er op uit omdat ik gisteren op de terugweg een Visarend in een boom heb zien zitten. Daar wil ik wel een plaatje van. Maar eerst even langs de Gagelpolder in Utrecht om even te kijken of de IJsvogel thuis is (niet) en of ik de Grauwe Klauwier kan vinden (ook niet). Gelukkig geeft het zonnetje kleur aan de honderden Libellen die nu lekker zonnen en jagen. En, gelijk op het hek waarover ik de polder instap, spinnen. Voor mij onbekende spinnen, maar wel fijn om te fotograferen met de macro. Bedenk dat ze zo'n halve centimeter in het echt zijn...





Steeds weer geinig, met die oogjes. Heel anders dan de Libellen waar je toch echt je best voor moet doen. Op de plaat de Steenrode Heidelibel en de Bruine Glazenmaker (denk ik).



Als ik de polder weer uitwandel, stuit ik op een ingepakt paard, en dat met dit weer. Ik hoop maar dat het goed gaat met het edele dier, dat wel lekker een ontspanningrol maakt. Blijft toch knap.




Na nog een ritje langs alle plekken waar de Klauwier zou moeten zitten, maar ik vind 'm niet, rijd ik naar de Westbroekse Zodden, waar ik hoop op de Visarend. Een leuke wandeling langs opnieuw heel veel Libellen, en in de lucht twee acrobaten; Een Havik en een Torenvalk boven de kale boom waarin de Arend wel eens zit. Maar nu niet.



Na een poosje turen in de polder, wandel ik terug door een moerasbos waarin wat zangertjes zitten, vooral Winterkoninkjes. Het blijkt een minder goede keuze als ik plots het gejank van de Visarend hoor. Een sprintje naar de rand van het bos levert een alleraardigst beeld op van de Arend die schijnaanvallen lijkt uit te voeren terwijl hij langzaam van me weg drijft. Gelukkig zijn de eerste foto's redelijk raak. Hebbes! Snel daarna verdwijnt de Arend achter de takken van het bos (de donkere vlekken zijn de takken).





Een aardig resultaat voor een middagje zonnen.

2 opmerkingen:

Maria zei

Hey Paul,
Mooie spinnetjes!
Jammer dat je de Grauwe Klauwier (en mi) bent mis gelopen. Ik was er tussen 15.30 en 17.00 uur en toen zat hij er wel!Je visarend is weer fantastisch mooi! tot ziens, ergens,
groet, Maria

Marianne zei

Leuk dat de visarend zo mooi gelukt is! Mooie foto's!

Groet,
Marianne